- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166337 - 39/1
- وزن: 0.30kg
عین الدوله و رژیم مشروطه
نویسنده: مهدی داودی
ناشر: شرکت سهامی کتابهای جیبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 292
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
عین الدوله نخست وزیری بود که بیش از هرکس با آزادیخواهان پیکار کرد.کتاب شرح نبردهایی که دولت مرکزی با مشروطه خواهان کرد و آیینه سرانجام مردیست که در صف اول مبارزه با ملت جای داشت . در زمان رسیدن مظفرالدینشاه به پادشاهی (۱۳۱۳ ق. - ۱۸۹۶ م.)، عینالدوله مدتی بود که ریاست دربار ولیعهد در آذربایجان را برعهده داشت.هرچند عینالدوله مورداعتماد مظفرالدینشاه بود و در میان ملازمان آذربایجانی پادشاه جدید شخصیتی تاثیرگذار محسوب میشد، اما ارتقای او در ساختار قدرت، بهخاطر وجود رقبای دیگر، مدتی به تاخیر افتاد.
یکی از رویدادهای مهم دیگر، اعتراض و تظاهرات علیه ساخت بنای جدید بانک روس در یک زمین موقوفه در تهران بود (نوامبر ۱۹۰۵) و پس از آن اقدامات انقلابی در سراسر کشور آغاز شد. پس از بازگشت عینالدوله، والی منصوب او در تهران یعنی میرزا احمدخان علاءالدوله، چند تاجر تهرانی را به فلک بست و همین امر، سلسلهای از رویدادها را آغاز کرد که منتهی به صدور فرمان مشروطیت شد.
سرکوب تظاهرکنندگان باعث شد علما در تهران و حرم شاه عبدالعظیم دست به یک بستنشینی گسترده بزنند (ژانویه ۱۹۰۶) و این بستنشینی نهایتا منجر به برکناری علاءالدوله و قول تشکیل عدالتخانه شد. پس از سرکوب اعتراضها در تهران و استانهای دیگر، علما در رویدادی موسوم به «هجرت کبری» به قم رفتند و تجار، طلاب، واعظان و دیگران نیز در محوطه سفارتخانه انگلیس در قلهک تهران، بستنشینی گستردهای ترتیب دادند.
علیاصغرخان امینالسلطان (صدراعظم کشور تا جمادیالثانی ۱۳۱۴) موفق شد عینالدوله را بهعنوان والی به مازندران بفرستد. در زمان کابینهٔ فرمانفرما (نوامبر ۱۸۹۶ تا آوریل ۱۸۹۷)، عینالدوله از والیگری مازندران استعفا داد و به زیارت عتبات عالیات رفت.
کتاب «دوران جوانى و پیشکارى وى در دستگاه مظفرالدین میرزا، سرانجام آرزوها و امیدها، میرآخورى اصطبل شاهى، حاکم پایتخت، شاهزاده عین الدوله صدراعظم استبداد و ریشه هاى حوادث در سال هاى قبل از مشروطیت، عین الدوله در اوج قدرت و اعتلاى اقتدار ملى، مهاجرت کبیر و استقرار مشروطیت، غلبه مشروطه خواهان و عزیمت وى به تهران، عکس و مصاحفه سران مشروطه با عین الدوله وزیر داخله دولت مشروطه، نگهبان بزرگ حق و آزادى و عدالت، عین الدوله وزیر مشروطه مظهر وطن پرستى و آیت امانت الله، روح استبداد در کالبد مشروطه، شاهزاده هشتاد ساله در شکار و فرار و پایان کار عین الدوله» مورد اشاره قرار گرفته است.
فهرست
دوران جوانی، پیشکاری در دستگاه ولیعهد مظفرالدین میرزا
شهر انجام آرزوها وامیدها
شاهزاده عین الدوله صدر اعظم استبداد
عین الدوله در اوج قدرت و اعتلای اقتدار استیحاش ملی
عین الدوله وزیر مشروطه
و...