- موجودی: موجود
- مدل: 198363 - 58/2
- وزن: 0.40kg
عیسی ، پسر انسان
نویسنده: جبران خلیل جبران
مترجم: موسی بیدج
ناشر: افق
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 368
اندازه کتاب: رقعی کاغذ نخودی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
باراباس می گوید: "او را گرفتند و مرا آزاد کردند، او بالا رفت و من فرو رفتم... و من به خوبی می دانم این کسانی که عیسی را به جای من به صلیب کشیدند، مرا به عذابی جاویدان محکوم کردند، زیرا به صلیب کشیدن او یک ساعت بیش تر طول نکشید، اما من تا پایان عمر، صلیب خویش را بردوش می کشم.
جبران خلیل جبران شاعر، نویسنده و نقاش پرآوازه لبنانی با قدرت کلماتش از مرز زمان و مکان می گذرد و با نگاهی که ریشه در حکمت شرق دارد، به آواز خاموش هستی گوش می سپارد. انسان معاصر، در آیینه اندیشه های ژرف او تقابل بین زندگی و مرگ، طبعت و ماورا، زیبایی و زشتی و نگرانی ها و ناکامی های خویش را به تماشا می نشیند. "آنچه امروز به یک زبان می گوییم، آینده با زبان های بی شمار خواهد گفت.
او سرودی سر داد و هیچ کس آن نغمه را دربند نتواند کرد.آن نوا نسل به نسل پر خواهد کشید و سپهر به سپهر برخواهد شد و به یاد لبانی خواهد افتاد که از آنها متولد شد... در روزی بهاری از سال، عیسی در بازار اورشلیم ایستاده و برای انبوه خلق از ملکوت آسمان سخن گفت. او کاتبان و فریسیان را متهم کرد که بر سر راه آنان که دل در هوای ملکوت دارند دام می گذارند و دام چاله می کنند؛ و آنان را نکوهش می کنند...
کتاب “عیسی،پسر انسان” نیز همانند بیشتر مجموعه آثار او طیف رنگرنگی است که لایههای پنهان حس و ضمیر را می نوازد و حالاتی گوناگون از خلسه و بیداری، از غیبت و حضور، از لمحه و تأمل و از سکر و صحو برمی انگیزد. با این وصف، گاه در خوانش و بازخوانی آنها، جذبه وجد و حال، در عین اندیشگی، روح و وجدان را مسخر می کند....
ساختار این کتاب تشکیل شده از مجموعهای از روایتهای شخصیتهای مختلف است که برخی از آنها شخصیتهای تاریخی و برخی دیگر خیالی هستند. هر شخصیت دیدگاه خاص خود را در مورد عیسی ارائه میدهد که منعکس کنندهی تجربیات و باورهای شخصی وی میباشد. این تکنیک روایی به خلیل جبران اجازه میدهد تا راههای گوناگونی را که از طریق آن عیسی مسیح بهعنوان یک آموزگار، یک پیامبر، یک انقلابی، یک دوست و یک نجاتدهنده درک میشود، کشف کند.
به قلم خلیل جبران، مسیح شخصیت پیچیدهای است که از طبقهبندیها و مرزهای سنتی مذهبی فراتر رفته است. او به عنوان مردی با عمق معنوی و اعتقاد اخلاقی به تصویر کشیده میشود، با این حال او همچنین عمیقا با شرایط انسانی و دنیوی نیز مرتبط است. جبران از طریق روایات مختلف، آموزهها و فلسفهی مسیح را بررسی میکند و موضوعات عشق، عدالت و جستجوی حقیقت روحانی را برجسته میکند. اما باید گفت که این کتاب صرفا بازگویی داستانهای انجیل نیست بلکه اثری هنری و فلسفی در جستجوی جوهرهی پیام عیسی است.
همچنین نوشتار خلیل جبران شاعرانه و سرشار از استعاره و نماد است؛ زبانی غنایی و لحنی پرشور در عین بیانی متفکرانه و فلسفی. هدف خلیل جبران از نوشتن کتاب «عیسی پسر انسان» از بین بردن لایههای تفاسیر کلامی و از بین بردن فاصلهی تاریخی است که در طول قرنها افزایش یافته است. وی در صدد است تا مسیح را به عنوان یک حضور زنده، مرتبط با دنیای مدرن و قابلفهم برای همه، صرف نظر از پیشینهی مذهبی افراد، معرفی کند.
به واقع، این کتاب نشاندهندهی اعتقاد خلیل جبران به وحدت همهی ادیان و احترام عمیق او به شخصیت مسیح به عنوان نماد جهانی عشق و شفقت است. تصویری که خلیل جبران از عیسی مسیح ارائه میکند منجر میگردد تا خوانندگان در عقاید از پیش تعیینشدهی خود تجدیدنظر کنند و به طور مستقیم و شخصی با آموزههای روحانی عیسی درگیر شوند. در واقع، «عیسی پسر انسان» خوانندگان را به تفکر در مورد ماهیت الوهیت و انسانیت و راههایی که امر مقدس در زندگی روزمره تجلی مییابد، دعوت میکند.
فهرست
• یعقوب پسر زبدی
• حنا، مادر مریم
• اساف، معروف به وقایع نگار صور
• مریم مجدلیه
• فلیمون داروگر یونانی
• شمعون، معروف به پطرس
• و...