- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 148920 - 63/6
- وزن: 0.40kg
عوامل توسعه در کره جنوبی
نویسنده: محمدباقر بهرامی
ناشر: شمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 190
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کره جنوبی یکی از غول های اقتصادی نوظهور است که جهش اقتصادی اش را در دهه 60 شروع کرد. جهش اقتصادی کره و قرار گرفتن این کشور در رده سیزدهم کشورهای پر قدرت اقتصادی جهان کنجکاوی را بر می انگیزد که چگونه کره در مسیر نوسازی موفق عمل کرده است. حکومتی اقتدرار گرا در ده ه 1960 راه پیشرفت کره را هموار ساخت بطوری که توانست تا دهه 1990 رشد اقتصادی بالای 10درصد را تجربه کند.
ایجاد فضای رقابتی در بازار، انباشت سرمایههای پراکنده در صنایع رو به رشد، مقدم دانستن «رشد مستمر» بر «ثبات»، سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه، برقراری نظام سلامت مدیریت، عقلاییسازی تولید، کمک به بنگاههایی با توان تولید مازاد بر نیاز جهت صادرات، اعمال قواعد انضباطی بر بازار، ارائه برنامه حمایت از مصرفکنندگان داخلی و کنترل قیمت، نظارت بر فرار سرمایه از کشور و استفاده از مالیات بهعنوان ابزار بازتوزیع ثروت، همگی از عواملی هستند که به کره جنوبی کمک کردند تا موفقترین تجربه توسعه صنعتی شتابان را در میان کشورهای در حال توسعه پس از جنگ جهانی دوم تجربه کند.
متوسط رشد اقتصادی 11 درصدی و متوسط رشد صادرات صنعتی 27 درصدی سالانه در طی سه دهه، از مهمترین دستاوردهای دوران شکوفایی اقتصادی کرهجنوبی است ، شاید 40 سال پیش ایران در شرایط اقتصادی و تکنولوژیکی بهتری نسبت به کره قرار داشت و مسئولان کرهای در سفرهای خود به کشورمان از وضعیت صنایع ایران بازدید میکردند اما انتخاب سیاست مناسب و اقدام به موقع و صحیح، فاصله بسیاری را بین دو کشور ایجاد کرده است.
ظهور برندهای قدرتمند کرهای در عرصه بینالمللی مانند سامسونگ، الجی، هیوندای، کیا موتورز، دوو، و ... در این بازه زمانی، نشان از آن دارد که استفاده از تجربههای توسعهای و درسآموزی از چرایی و چگونگی موفقیت اقتصاد کره جنوبی میتواند به توسعه کشورمان نیز کمک کند و با توجه به شباهتهای فرهنگی مابین دو کشور به علت آسیایی بودن ایران و کره، این کشور را به یکی از بهترین الگوهای اقتصادی برای ایران عزیزمان تبدیل کرده است.