- موجودی: موجود
- مدل: 204059 - 106/3
- وزن: 0.30kg
عنصر نامطلوب
نویسنده: رژیس دبره
مترجم: نادر هدی
ناشر: نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 292
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
شب از نیمه گذشته بود، ولی وزش تند هوای گرم، کماکان در خیابان جریان داشت. بین آن حرارت فرحبخش بخاری که در لیتوگرافهای قدیمی میتابید و این حرارت سنگین و دمکرده که دمای تبناکش حتی شبها نیز پایین نمیآمد، پنجاه سال و شش هزار کیلومتر فاصله بود. بین آن اکتبر که انقلابی به این نام را بنیاد نهاد و این اکتبر طاقتفرسا و پایانناپذیر امریکای لاتین، فاصله زیادی بود.
میان ژنو و این شهر نزدیک دریای کارائیب مسافت بعیدی فاصله انداخته بود. اما در این شهر، یک سویسی نهایت سعی خود را برای مجاب ساختن یک کادر کهنهکار کمونیست (که ده دقیقه پیش ملاقات کرده بود) بهکار میبرد تا او، باز هم جانش را به خاطر ارسال اسلحه و لوازم برای سایر رفقایی که در سییرا بودند (و هیچکدام آنها را نمیشناختند) به خطر بیندازد. این انقلاب خزنده آتشی بود که در زمانی کوتاه، یا فروزان میشد یا خاموش. و تهاجم بعدی – یا آخرین تقلای یک جنبش بی رمق – به این شخصیت ناشناس بستگی داشت.
جنبش زیرزمینی اشرافیت خودش را دارد اشرافیت غایب. برجسته ترین مقام در این اشرافیت هم با کشته شدن و اعدام به دست می آید . اسم وجنات این اشراف زیرزمینی بعد از مرگشان آشکار می شود و برخلاف طبقه مبتذل وزراء و سران دولت، برجستگان این ارتش مخفی، پس از کشته شدن پا به عرصه وجود می گذارند...
شب از نیمه گذشته بود، ولی وزش تند هوای گرم، کماکان در خیابان جریان داشت. بین آن حرارت فرحبخش بخاری که در لیتوگرافهای قدیمی میتابید و این حرارت سنگین و دمکرده که دمای تبناکش حتی شبها نیز پایین نمیآمد، پنجاه سال و شش هزار کیلومتر فاصله بود. بین آن اکتبر که انقلابی به این نام را بنیاد نهاد و این اکتبر طاقتفرسا و پایانناپذیر امریکای لاتین، فاصله زیادی بود. میان ژنو و این شهر نزدیک دریای کارائیب مسافت بعیدی فاصله انداخته بود.
اما در این شهر، یک سویسی نهایت سعی خود را برای مجاب ساختن یک کادر کهنهکار کمونیست (که ده دقیقه پیش ملاقات کرده بود) بهکار میبرد تا او، باز هم جانش را به خاطر ارسال اسلحه و لوازم برای سایر رفقایی که در سییرا بودند (و هیچکدام آنها را نمیشناختند) به خطر بیندازد. این انقلاب خزنده آتشی بود که در زمانی کوتاه، یا فروزان میشد یا خاموش. و تهاجم بعدی – یا آخرین تقلای یک جنبش بی رمق – به این شخصیت ناشناس بستگی داشت.
رژی دبره یکی از عناصر مهم ترویج خط و سیاق انقلاب کوبا در جنبش چپ جهان سوم و اروپا بود. با رجال جنبش های چریکی و در صدر همه، خود فیدل کاستروی محبوب، دمخور بود و آوازه اش در سال ۱۹۶۷ با کتاب انقلاب در انقلاب جهانی شد و این نویسندهٔ بیست و پنج سالهٔ فرانسوی را وارد جرگهٔ نویسندگان و روشنفکران اروپا کرد. فعالیت های او تا مرگ چه گوارا و دستگیری خود او در بولیوی ادامه داشت. انقلاب در انقلاب در هاوانا چاپ و منتشر شد و به صورت مانیفستی برای «راه چه گوارا» و کاستروئیسم درآمد.
رژیس دبره در عنصر نامطلوب تمام گفت و شنودها و نوشته های پراکنده و اشارات جسته گریخته در محافل خصوصی را یکجا گرد آورده است و به شیوهٔ بدیع خود، بار دیگر آب در خوابگه مورچگان می ریزد. این آخرین نوشتهٔ دبره دربارهٔ «تجربهٔ لاتینی» و به قول خودش، آخرین اوراق پرونده است.