- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165902 - 54/2
- وزن: 0.30kg
علم هرمنوتیک
نویسنده: ریچارد ا. پالمر
مترجم: محمدسعید حنایی کاشانی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 301
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 ~ 1381 - دوره چاپ: 7 ~ 2
مروری بر کتاب
نظریه تاویل در فلسفه های هایدگر - شلایرماخر - دیلتای و گادامر
هرمنوتیک دانشی است که به «فرایند فهم یک اثر» میپردازد و چگونگی دریافت معنا از پدیدههای گوناگون هستی اعم از گفتار ، رفتار ، متون نوشتاری و آثار هنری را بررسی میکند. دانش هرمنوتیک با نقد روششناسی ، میکوشد تا راهی برای «فهم بهتر» پدیدهها ارائه کند ؛ اگرچه گروهی از نظریهپردازان هرمنوتیک ، با ایجاد و تبیین «روش» در مسیر فهم مخالفند و «فهمیدن» را یک واقعه میدانند که قابل اندازهگیری و روشمندسازی نیست.
به زبان سادهتر، دانش هرمنوتیک به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش است که آیا روش و راهکاری وجود دارد تا خوانندگان یک متن و یا بینندگان یک اثر هنری با بهکارگیری آن روش ، به دریافت معنای ثابت و مشخصی از آن اثر یا متن دست یابند ؛ یا این که درک و فهم هر مخاطبی مختص اوست و با دیگری تفاوت دارد. هرمنوتیک ؛ به معنای خبردادن و ترجمه کردن و تعبیر کردن، علم یا نظریه تأویل است. علمی که مسئله فهم متون و چگونگی ادراک و فهم و روند آن را بررسی میکند. این عنوان از قرنِ هفدهم کاربرد یافتهاست، اما تازه در آغازِ قرنِ نوزدهم است که با تلاشِ فکری فردریک شلایرماخر رواجِ عمومی مییابد.
همه ما می دانیم که سرچشمه این علم در همان تفسیر متون مقدس قرار دارد و تلاش برای تاویلی بی انتها ...
با این وجود ، این مسئله فراتر از روش شناسی فلسفی و دینی صرف است و نکته حائز اهمیت این کتاب این است که به مقولات فلسفه زبان ، ماهیت درک تاریخی و در نهایت به ریشه های تفسیر در درک وجودی پرداخته است .
پالمر نویسنده کتاب علم هرمنوتیک اصولا مفهوم هرمنوتیک را که توسط هایدگر مطرح شده و توسط "هانس-گئورگ گادامر" به "هرمنوتیک فلسفی" تبدیل شده است را گسترش می دهد. وی با بررسی حدود دوازده تعاریف متناوب از این اصطلاح و با بررسی دقیق مشارکت های فردریش شلایرماخر و ویلهلم دیلتای ، مروری کوتاه در زمینه هرمنوتیک ارائه می دهد. در "مانیفست" که در پایان کتاب آمده است ، پالمر اهمیت بالقوه هرمنوتیک را برای تفسیر ادبی پیشنهاد می کند.