- موجودی: موجود
- مدل: 197025 - 69/5
- وزن: 0.20kg
علم در بین النهرین
نویسنده: گزل مس
مترجم: حسن سالاری
ناشر: محراب قلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 55
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - رنگی
سرچشمه های علم را باید در کهنترین تمدنهای جهان جست و جو کرد. بسیاری از لوحهای گلی که مردمان بینالنهرین باستان برای ثبت مشاهدات خود به کارمی بردند، هنوز هم بر جای مانده است.
ما از برسی این نوشتهها پی برده ایم آنها نخستین مردمانی بودند، که به برسی بدن انسان پرداختند، نظام اوزان و مقیاس را به کار بردند و گیاهان و جانداران را گروه بندی کردند. همچنین میتوانستند محاسبه های پیچیده ریاضی را انجام دهند و با درمانهای گیاهان گوناگونی آشنا بودند.
میانرودان یا بینالنهرین به معنای سرزمین «بین دو رود» است. امروزه این سرزمین درون مرزهای سه کشور عراق، ترکیه و سوریه جای گرفته است. یکی از مهمترین دستاوردهای آغازین آنها شیوهای برای نوشتن بود که به آن خط میخی میگفتند. امروزه بسیاری از لوحهای گلی مردمان بینالنهرین هنوز باقی است و متخصصان از بررسی این نوشتهها پی بردهاند که آنها نخستین مردمانی بودند که به بررسی بدن انسان پرداختند، نظام اوزان و مقیاس را به کار بردند و گیاهان و جانوران را گروهبندی کردند.
همچنین میتوانستند محاسبههای پیچیدة ریاضی را انجام دهند و با درمانهای گیاهان گوناگونی آشنا بودند. نگارنده در این مجلد از مجموعة «تاریخ علم برای نوجوانان» به بررسی علم در بینالنهرین پرداخته و مباحثی نظیر درمانهای باستانی، پیدایش ریاضیات، کاوش در آسمان؛ نگاهی به طبیعت، و میراث مردم بینالنهرین را بررسی کرده است.