دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

عقلانیت و توسعه یافتگی ایران ؛ سلفون

عقلانیت و توسعه یافتگی ایران

نویسنده: محمود سریع القلم
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 490
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1396 ~ 1390 - دوره چاپ: 15 ~ 1

 

مروری بر کتاب 

دغدغه پیشرفت، توسعه یافتگی و ثبات سیاسی ایران، همچنان ادامه دارد. کشورهای هم ردیف ما راه خود را پیدا کرده، ما همچنان در نزاعهای فکری و سیاسی خود غوطه وریم. قبل کشورهایی مثل کره جنوبی، مالزی و حتی چین بحث توسعه یافتگی را شروع کردیم ولی هیچ توفیقی در این زمینه نیافته ایم.

واقعیت تلخ این است که ما خیلی فکر نمی کنیم ، صحیح فکر نمی کنیم ، جمعی فکر نمی کنیم و به این نتیجه می رسیم که مسائل خود را خوب تشخیص نمی دهیم. مدام نظامهای اجتماعی وسیاسی خود را تغییر می دهیم. شاید سامان و استقراررا دوست نداریم چون خیلی زحمت دارد ترجیح می دهیم با هیجان و اوضاع روز زندگی کنیم .

عده ای می خواهند تمام مردم را زاهد، برخی می خواهند همه مردم را روشنفکر و بعضی میخواهند همه را غربی کنند ... بدون اینکه متوجه باشند که هر کدام از این ((ایسم ها)) نوعی تحمیل به عامه مردم است جامعه به همه نوع قشر بندی نیازمند است . یکسان سازی مردم بسیار مضر است و استقلال را از آنها سلب می کند. آزادی یعنی هر کس تعلق فرهنگی خود را بدست آورد . افکار ما با خلقیاتمان سازگاری ندارد.

خلقیات غیر مدنی ما ذاتی نیستند بلکه نتیجه ی ساختارهای سیاسی واجتماعی و اقتصادی انباشته شده ی تاریخ ایران هستند.

کتاب ((عقلانیت و آینده توسعه یافتگی ایران )) محصول چهارده سال تحقیق و تدریس پیرامون توسعه یافتگی دکتر محمود سریع القلم می باشد که شامل چارچوب نظری ایشان ((مکتب تحول شخصیت ایرانی)) و مقالات در سه بخش : مباحث نظری ، مسایل توسعه جهان سوم و مسایل ایران می باشد .

اگر ریشه مشکلات قبل از انقلاب را به بیگانگان و امپریالیسم نسبت دهیم، مشکلات ما همچنان پابرجاست؟ آیا مسئله در افکار و گرایشها و تفکرات ماست یا اینکه ما ایرانیها نمی توانیم با هم کار کنیم، هماهنگ باشیم، یکدیگر را قبول کنیم، به هم احترام بگذاریم، تفاوتهای یکدیگر را بپذیریم، از هم حمایت کنیم ...

...جو پذیریم، سریع عکس العمل نشان می دهیم، خیلی زود عصبانی می شویم مسایل فراوانی را کتمان می کنیم خود را بیش از اندازه مهم می دانیم، بسیار باهوش ولی در عین حال بسیار کم تدبیریم، به ملایم ترین نقدها، عکس العملهای کهکشانی نشان می دهیم در قضاوت نسبت به افراد خیلی انصاف نداریم عموماً بیرون از خودمان را سرزنش می کنیم خیلی حرف می زنیم و کم فکر می کنیم خیلی کم حوصله ایم وقتی اشتباه می کنیم عذر خواهی نمی کنیم غرور خارج از تناسبی داریم هیچکس را قبول نداریم.

این خصلتها نسبتآً عمومی هستند و علی رغم تحولات وسیع و تغیر متعدد نظامهای سیاسی در ایران ویژگیهای فوق همچنان پایدارند افکار ما خیلی مدرن است و مانند تکنولوژی سریع وارد ایران می شود ولی خلقیات ما که نتیجه صدها سال استبداد است همچنان تعیین کننده بوده و سرنوشت ما را می سازد ...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات