- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186029 - 120/5
- وزن: 0.60kg
عقلا برخلاف عقل + اعتماد بنفس
نویسنده: علی دشتی , ساموئیل اسمایلز
مترجم: علی دشتی
ناشر: جاویدان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 237 + 227
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1362 _ 1327 - دوره چاپ: 4 _ 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
عقلا برخلاف عقل
متن کامل
زهی شگفتی! برده و اسیر از آزادی می گریزد. دارا و تنعم از رفاه روی گردانده و به دریوزگی و خواری میشتابد و تندرست و توانا عجز و بیماری می جوید! چنین شگفتی روی داده و می دهد و متاسفانه در همه جهان روی داده است.
آدمی که به نیروی ادارک آراسته و از فیض آن بر همه جانداران کره زمین مزیت یافته است خرد را تحقیر کرده و مایه گمراهیش می پندارد.
مجموعه حاضر، در 240 صفحه ، مشتمل بر مقالاتی از «علی دشتی» با این عناوین: عقلا برخلاف عقل، غزالی و نصیحه الملوک، آیا نظمی در کار است؟ ، گرایش انسانی در ادب ایران ، قدرت پندار و شهوت و فتوایی عجیب ! غزالی در خدمت خلیفهی عباسی
برای نمونه در مقالهی نخست، مخاطبان با معارضهی اهل سنت و جماعت در مقابل علوم اوایل یعنی دانشهای یونانیان و نقش ایرانیان در نشو و نمای فرهنگ بشری، تقویت فلسفه و ایستادگی در برابر زهد خشک و تعبد جاهلانه آشنا میشوند. آنها ضمن آگاهی از محتوای کتاب « احیاء العلوم »، « تهافت الفلاسفه » و « فضایح الباطنیه » تالیف امام محمد غزالی، به گفتهی نویسنده، درمییابند که یک متفکر متحرک دانا و جامع الاطراف، چگونه در برابر تفکر اشعریان و عقاید جبری خلیفگان بغداد غالبا تسلیم میشود و دانش گستردهی خود را در تشخیص صحیح از سقیم به کار نمیاندازد !
اعتماد بنفس
متن کامل
این کتاب یکی از شاهکارهای ادبی قرن هیجدهم مسیحی است که نه تنها در ادبیات انگلستان بلکه در صف آثار فکر به ورشحات قلمی نویسندگان بزرگ که عالم مقامی ممتاز دارد.
این کتاب در عین اینکه مشتمل بر حقایق اخلاقی صریح و ساده می باشد؛ بقدری مهیج و دلپذیر برشته تحریر درآمده که خواننده را ملول نمی کند ، ارزیابى ما از خودپنداره خویش، بر حسب ارزش کلى آن، عزت نفس نامیده مى شود. به عبارت دیگر، عزت نفس، میزان ارزشى است که ما براى خود قایل هستیم.»
اعتماد به نفس نیز یعنى شخص احساس کند داراى توانایى و کفایت است. البته لازم به تذکر است که گاهى منظور از عزت نفس در محاورات عرفى، مناعت طبع اقتصادى است که مراد ما در این مقام همان تعریفى است که در بالا بیان شد.
به اعتقاد روانشناسان، اعتماد به نفس، اساس هر رستگارى و پیشرفتى است. با اعتماد به نفس، عزم انسان راسخ مىشود و در صورت اتکا به دیگرى، ضعیف مىگردد. مساعدت هایى که از خارج به شخص مى رسد، غالبا پشتکار و قوه مجاهدت را سست مى کند؛ زیرا در این صورت، انسان انگیزهاى براى سعىوکوشش نمى یابد..
فهرست
اعتماد بنفس
سعی و ثبات
تصادفات و فرصتها
نقاشان و فرصتها
طبقه اشراف و کار
مردان کار
و...