- موجودی: موجود
- مدل: 204496 - 98/5
- وزن: 1.00kg
عمق راهبردی
نویسنده: احمد داود اوغلو
مترجم: محمدحسین نوحی نژاد ممقانی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 560
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
موقعیت ترکیه درصحنه بین المللی
عمق راهبردی بازتعریفی از نقش منطقهای و بین المللی ترکیه در دهه اخیر میباشد که از سوی احمد داوداوغلو استاد و نظریه پرداز سیاسی و وزیر امور خارجه دولت حزب عدالت و توسعه تبیین شده است. در این کتاب ضمن آشنایی با نهادهای مختلف سیاسی بین المللی و نوع ارتباط ترکیه با آنها، جایگاه راهبردی ترکیه در جهان به ویژه خاورمیانه مورد بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در بخش اول ابتدا به چهارچوب مفهومی و تاریخی می پردازد و طی آن، مولفه های قدرت و طراحی راهبردی، معادلات قدرت و عناصر مختلف آن، ناکافی بودن نظریه ی راهبردی و نتایج ناکافی بودن آن، میراث تاریخی و "موقعیت ترکیه درصحنه بین المللی" را مورد نقد و بررسی قرار می دهد. بخش دوم به چهارچوب نظری راهبرد مرحله ای و سیاست های حوزه ای اختصاص داشته و در ابتدای تشریح این امر، تئوری های سیاسی جغرافیایی در دوران بعد از جنگ سرد را در کنار موضوع ترکیه بررسی می کند.
سپس کشورهای بالکان، خاورمیانه و و قفقاز را زیر ذره بین برده و بعد از بررسی حوزه ی نزدیک خشکی، به سراغ حوزه ی نزدیک دریا، یعنی دریای سیاه، آدریاتیک، شرق دریای مدیترانه و دریای سرخ می رود و سوابق تاریخی آن ها را بررسی می کند. پس از این نوبت به حوزه ی نزدیک قاره ای می رسد و "احمد داود اوغلو"، "عمق راهبردی" را در اروپا، شمال آفریقا، جنوب آسیا، آسیای مرکزی و شرقی مورد بررسی قرار می دهد.
بخش سوم کتاب "عمق راهبردی"، به عرصه های قابل اجرا پرداخته که در آن ابزارهای راهبردی و سیاست های منطقه ای در راستای بررسی ارتباطات راهبردی ترکیه و ابزارهای سیاست خارجی، تحول راهبردی و مساله ی بالکان، نقش خاورمیانه به عنوان عنصر مرکزی موازنه های اقتصادی-سیاسی و راهبردی، سیاست آسیای میانه در معادله ی قدرت اوراسیا و بررسی ارتباط چند بعدی اتحادیه ی اروپا، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
احمد داوداوغلو در 1959 در قونیه/تاشکند متولد شد. تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان پسرانه استانبول به پایان برد.در دانشگاه بوغازیچی در رشته اقتصاد و سیاست تحصیل نمود. دکترای خود را در رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل به پایان برد.در طی سالهای 1996-1999 در دانشگاه مرمره فعالیت نمود. در 1993 به درجه استادی نائل گردید. در فواصل 1999-2004 به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه بیکنت و ریاست بخش روابط بین الملل،در 2002-2009 نیز در سمت سفیری و مشاورت نخست وزیر فعالیت نمود. از ابتدای ماه می 2009 نیز در جایگاه وزیر خارجه قرار دارد.