- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192483 - 202/1
- وزن: 0.30kg
- JAN: کی ناز
عقاید مزدک و بررسی تاریخی و مادی در عقاید مزدک
نویسنده: سیدعلی مهدی نقوی , مهرداد مهرین , پرتو - ع
مقدمه: محمدعلی جمال زاده
ناشر: عطائی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 280
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ فاقد جلد پشتی
مروری بر کتاب
برای شناخت آیین مزدک، بررسی دو بعُد ضروری است: نخست بینش و جهان بینی او و تأثیر آن میان مردم و طبقات گوناگون. دوم پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی و تحولاتی که بوجود آورد. شالوده عقاید مزدک؛ همان اندیشه زرتشتیان و بویژه مانویان است، تنها برداشت او از نیروهای دوگانه هستی «خدای نیک و خدای بد» باعث ویژگی منحصر بفردی برای او شد. تفسیری که مزدک از پیروزی نیروی روشنایی «نیکی» بر نیروی تاریکی «بدی» بعمل آورد. در موفقیت و گسترش آیین او نقش بسزایی داشت. خلاصه تفسیر و تأویل او چنین است. «نور» در هستی آزادی محض دارد، اما «تاریکی» بر خلاف آن در فعالیت خود آزاد نیست و بر حسب تصادف بوجود آمده است.
نوامبر سال ۴۸۸ میلادی ، درست ۱۳۶۰ سال پیش از انتشار « مانیفست کمونیست » از سوی کارل مارکس ، مزدک عقاید اقتصادی ــ اجتماعی خود را که نوعی سوسیالیسم بود اعلام داشت و ترویج آن را آغاز کرد . مزدک پسر بامداد که یک روحانی زرتشتی بود از شهر استخر فارس ( شیراز ) بود مدعی شد که این عقاید تفسیر درست آموزشهای زرتشت است که هدفی جز نیکبختی بشر ندارد و زمانی این نیکبختی تحقق خواهد یافت که برابری انسانها تامین شود . از اوایل قرن ۱۹ که عقاید مزدک مورد تحلیل و تفسیر اندیشمندان و مورخان بزرگ قرار گرفت روز ۲۱ نوامبر برای روشنفکران چپ ، روزی گرامی بوده است . مزدک که معتقد به خدا بود می گفت که برای تامین برابری انسانها ، باید مالکیتها عمومی باشد و هرکس در حد نیاز خود از...
برای شناخت آیین مزدک، بررسی دو بعُد ضروری است:
نخست بینش و جهان بینی او و تأثیر آن میان مردم و طبقات گوناگون. دوم پایگاه اجتماعی ـ اقتصادی و تحولاتی که بوجود آورد.اما پیش از آن اشاره ی مختصر به زندگی مزدک لازم است.
فهرست
تاریخ مزدک
مزدک
درست دینی مزدکی
خروج مردک
و...