- موجودی: موجود
- مدل: 181070 - 10/1
- وزن: 0.50kg
عصر زرین فرهنگ ایران + زمینه فرهنگ و تمدن ایران
نویسنده: کریستوفر فرای , علیقلی محمودی بختیاری
مترجم: مسعود رجب نیا
ناشر: سروش - شرکت سهامی افست
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 332 + 375
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 3 _ 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
تصاویر گلاسه
هدف این کتاب، که دنباله "میراث باستانی ایران" است، بازگفتن رویدادهای فتوحات عربان در ایران و آسیای میانه و سخن گفتن از نتایج این کشورگشایی ها نیست، بلکه بیان نظریات کلّی مردم سرزمین های گشوده شده، نسبت به جهانگیران عرب و آیین اسلام است. این کتاب با سرگذشت عربان و اسلام در شرق و علل برافتادن ساسانیان نیز سروکار دارد.
ایرانیان بی گمان فرهنگ کهن خویش را نگاه داشتند، امّا اسلام را نیز پذیرفتند که برای آنان پدیده ای شد بس بیشتر از یک دین و بدان بسیاری از چیزها افزودند که تنها از روزگار کهن سرچشمه نمی گرفت. موضوع شایان بررسی دیگر همانا پیدا آمدن زبان شعر نو فارسی است در ماوراءالنهر و نه در سرزمین فارس. ایرانیان شرقی ضرورت درآمیختن زبان فارسی و عربی را دریافتند و در نتیجه یک زبان فارسی نو اسلامی درآمیخته با عربی پدید آمد. هنرها و پیشه ها در دودمان های ایرانی را نیز در این کتاب می توان یافت.
زمینه فرهنگ و تمدن ایران
دفتر یکم : نگاهی به عصر اساطیر
همراه با چهار نقشه خارج از متن
آن اندازه که از افسانهها برمیآید، کوروش از کشورگشایانی بوده است که بیش از هر کشورگشای دیگر او را دوست میداشتهاند، و پایههای سلطنت خود را بر بخشندگی و خوی نیکو قرار داده بود. دشمنان وی از نرمی و گذشت او آگاه بودند، و به همین جهت در جنگ با کوروش مانند کسی نبودند که با نیروی نومیدی میجنگد و میداند چارهای نیست جز اینکه بکشد یا خود کشته شود. پیش از این- بنا به روایت هرودوت- دانستیم که چگونه کرزوس را از سوختن درمیان هیزم های افروخته رهانید و بزرگش داشت و او را از رایزنان خود ساخت؛ نیز از بخشندگی و نیکی رفتار او با یهودیان سخن گفتیم.
یکی از ارکان سیاست و حکومت وی آن بود که، برای ملل و اقوام مختلفی که اجزای امپراطوری او را تشکیل میدادند، به آزادی عقیده دینی و عبادت معتقد بود؛ این خود میرساند که بر اصل اول حکومت کردن بر مردم آگاهی داشت و میدانست که دین از دولت نیرومندتر است. به همین جهت است که وی هرگز شهرها را غارت نمیکرد و معابد را ویران نمیساخت، بلکه نسبت به خدایان ملل مغلوب به چشم احترام مینگریست و برای نگاهداری پرستشگاه ها و آرامگاه های خدایان، از خود، کمک مالی نیز میکرد.
حتی مردم بابل، که در برابر او سخت ایستادگی کرده بودند، در آن هنگام که احترام وی را نسبت به معابد و خدایان خویش دیدند، بگرمی برگرد او جمع شدند و مقدم او را پذیرفتند. هر وقت سرزمینی را میگشود که جهانگشای دیگری پیش از وی به آنجا نرفته بود، با کمال تقوا و ورع، قربانیهایی به خدایان محل تقدیم میکرد؛ مانند ناپلئون، همه ادیان را قبول داشت و میان آنها فرقی نمیگذاشت؛ و با مرحمتی بیش از ناپلئون به تکریم همه خدایان میپرداخت...
در سال 1356 ، کتاب « زمینه ی فرهنگ و تمدن ایران » به عنوان کتاب درسی در بخش خاورشناسی دانشگاه یوتا انتخاب شد
فهرست
گذشته و حال و آینده
ایران ساسانی
آسیای میانه پیش از حمله عرب
فتوحات عرب در ایران
هنرها و پیشه ها
دودمانهای ایرانی
برتری یافتن ترکان
واژه های فارسی در عربی
فرقه های کفر و دین اسلام
و...