دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

عصبانیهای عصر ما ؛ تضادهای درونی شما، عصبیت و رشد آدمی

عصبانیهای عصر ما ؛ تضادهای درونی شما، عصبیت و رشد آدمی
درحال حاضر موجود نمی باشد

عصبانی های عصر ما

نویسنده: کارن هورنای
مترجم: ابراهیم خواجه نوری
ناشر: امید تبریز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 362
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1347 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

تضادهای درونی شما، عصبیت و رشد آدمیکارن هورنای بسیاری از نظریات فروید، از جمله نظریه معروف «غریزه جنسی» او را رد می‎کند. وی برخلاف فروید که علت اساسی بیماری‎های روانی را سرکوب نمودن تمایلات غریزی و از همه مهم‎تر غرایز جنسی می‎داند، معتقد است که بیماری‎های روانی حاصل روابط خشن و ناهنجار افراد محیط با کودک می‎باشد.خانم هورنای معتقد است که محیط نابهنجار دوران کودکی زمینه‌ساز اصلی عصبیت است و اضطرابی که از این طریق در وجود فرد پا می‌گیرد و ناتوانی فرد در مقابله با این اضطراب دو ستون اصلی عصبیت به شمار می‌آیند؛ و تضاد سه تمایل عمده‌ای که در فرد در واکنش با محیط ناسالم بصورت برتری‌طلبی، مهرطلبی و انزواطلبی پدید می‌آید مسالهء لاینحل فرد عصبی می‌گردد.

«شخصیت عصبی زمانه‌ء ما» اولین اثر کارن هورنای روانکاو برجسته‌ء معاصر است. در این کتاب، هورنای اصول نظریات خود را در خصوص ساختمان عصبیت بیان می‌کند و به صورتی جامع، دقیق و موشکافانه به ترسیم خصوصیات شخصیت عصبی و نحوه‌ء شکل‌گیری و رشد آن می‌پردازد.با آنکه کتاب، بحثی تحلیلی در شناخت عصبیت است و در آن با ظرافتی کم‌نظیر یک‌دسته مباحث فنی مطرح شده، با این حال از چنان سادگی و وضوحی برخوردار است که همه کس، اعم از متخصص و فرد عادی، می‌تواند از آن استفاده کند و به درک و بینش تازه‌ای نسبت به وجود خود دست یابد.هورنای می گوید :" به نظر من در ساختمان عصبیت، اضطراب حکم تنه درختی را دارد که ده ها شاخه فرعی از آن می روید. شخص عصبی برای تسکین اضطراب و جلوگیری از غلیان آن، دست به یک سری تلاش ها و حیله های دفاعی می زند که خود این تلاش ها به وخامت مسئله می افزاید و ساختمان عصبیت را بطور عجیبی پیچیده و بغرنج می سازند.

کارن هورنای در سال ۱۸۸۵ در آلمان متولد شد. تحصیلات خود را در پزشکی و روانپزشکی در همانجا به ‎پایان رسانید. در سال ۱۹۳۲ به‎ آمریکا مهاجرت نمود و به ‎عنوان استاد دانشگاه در رشته روانکاوی مشغول به تدریس شد. در ضمن با همکاری عده‌‎ای از همکاران و شاگردان خود مؤسسه‎‌ای به ‎نام "مؤسسه روانکاوی هورنای" در نیویورک دایر نمود، که هم‌‎اکنون این مؤسسه به ‏وسیله شاگردان او اداره می‌‎شود.کارن هورنای بسیاری از نظریات فروید، از جمله نظریه معروف "غریزه جنسی" او را رد می‌‎کند.

وی برخلاف فروید که علت اساسی بیماری‎های روانی را سرکوب نمودن تمایلات غریزی و از همه مهم‎تر غرایز جنسی می‌‎داند،‌ معتقد است که بیماری‎های روانی حاصل روابط خشن و ناهنجار افراد محیط با کودک می‌‎باشد.شخصیت عصبی زمانه ما مهمترین و جامع‌ترین اثر کارن هورنای روانکاو برجسته معاصر است؛ وی بدلیل نظرگاه‌های انتقادی که نسبت به نظریه روانکاوی فروید داشته است از مکتب فرویدیسم فاصله می‌گیرد و از سرآمدان و پیشروان روانکاوی جدید بشمار می‌آید.بر خلاف فروید که منشا نابسامانیهای روحی و روانی را سرکوب تمایلات غریزی و جسمانی می‌داند، خانم هورنای معتقد است که محیط نابهنجار دوران کودکی زمینه‌ساز اصلی عصبیت است و اضطرابی که از این طریق در وجود فرد پا می‌گیرد و ناتوانی فرد در مقابله با این اضطراب دو ستون اصلی عصبیت به شمار می‌آیند؛ و تضاد سه تمایل عمده‌ای که در فرد در واکنش با محیط ناسالم بصورت برتری‌طلبی، مهرطلبی و انزواطلبی پدید می‌آید مساله لاینحل فرد عصبی می‌گردد...

فهرست

اثرات اجتماعی و روانی عصبیتها
اضطراب
رابطه اضطراب و عناد
ساختمان اساسی عصبیت
احتیاج عصبی به محبت
و....

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات