- موجودی: موجود
- مدل: 164488 - 59/4
- وزن: 1.50kg
عشق و رستگاری ؛ شرح دعای ابوحمزه ثمالی
نویسنده: احمد زمردیان
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 650
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در این کتاب چیزی که بسیار جلب توجه می کند وحقا“ موجب اعجاب می باشد تطبیقاتی است که در هر یک از فقرات دعا با کمال دقت به آیات کریمه ی قرآنی شده و به این ترتیب راهی که قرن ها متروک بوده باز گردیده است .
سید محمد حسین طباطبایی
کتاب ؛ شرحی است بر دعای ابوحمزه ثمالی ، این کتاب تنها برای آنها که پایبند به اصول دینی هستند نوشته نشده ، بلکه برای هر گروهی که طالب آراستگی خود به کمالات باشند، برای آنهایی که بر سر دوراهی (حق و باطل ) سرگردانند و در حال شک و تردید به سر می برند نیز نگاشته شده است. این کتاب برای طبقه جوان و روشنفکر علاقه مند لازم و ضروری است .
ابو حمزه ثمالی که نامش قرین دعای شریف ابو حمزه ثمالی بوده، یکی از ثابت قدمان و از اصحاب خاص امام سجاد میباشد. جمیع بزرگان علما رجال او را مورد اعتماد و ثقه دانستهاند.حمزه ثمالی یکی از اصحاب خاص حضرت امام سجاد علیه السلام بود و با او انس خاصی داشت. دعای شریف امام که طولانیترین دعای سحر ماه رمضان است، از طریق او روایت شده و به همین علت «دعای ابوحمزه ثمالی» نامگذاری شده است.
خدای تعالی در آیه ای خطاب به اهل ایمان کرده و آنها را امر به شکیبایی می دهد؛ س 3ی 200 یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا... ای گروه مؤمنان بردبار باشید و شکیبایی ورزید بر مشاق طاعات و بر آن چه به شما رسد از شدائد و بلیات به جهت ثبات و دوام شما بر ایمان و عبادات یا صبر کنید بر اداء فرائض و یا بر امتثال جمیع احکام شرعیه و آماده باشید برای مبارزه با دشمنان خدا در جهاد.
در ذیل این آیه شریفه در تفسیر منهج آورده: که محققان گفته اند، که صبر کنید بر مجاهده نفوس به نهی از هوی و امر به طاعت مولی و مصابره فرمایید و مراقبت قلوب مع الله به تسلیم بر بلا و رضا به جریان قضا، و اقدام نمایید بر مرابطه ارواح به وصول حق و انقطاع از ما سوی.
این نکته را باید توجه داشت که حقیقت امر صبر بر مکلفان امر به طاعتی بزرگ است و خدای تعالی در بعضی اوامر لطایفی به کار برده که معلوم می دارد حقایقی بزرگ را پی ریزی کرده است.در این جا مطلبی به خاطر نگارنده رسید که نمی داند اهل فضل تا چه حد ارتباط آن را بر بیان مورد بحث تایید می کنند اگر خوب توجه حاصل شود تا بدانیم ریشه بی تابی و پایه بی صبری آدمی از کجا شروع می شود؛ و اگر مواردی را که شکیبایی و بردباری در آن ضرورت دارد تشخیص دهیم خواهیم دریافت که مشکلترین عبادت و اطاعت همانا تحمل و بردباری و صبر و شکیبایی است.
خوب توجه کنید در اولین مرحله که آدمی به حد رشد و بلوغ می رسد و مکلف و مختار می شود اگر بخواهد خود را برای خداشناسی و دین داری آماده کند و یا در واقع پا به مرحله ایمان بگذارد تازه در این موقعیت مواجه به قوای سرسخت و عظیم تمایلات و غرائز فطری می گردد که این قوا عینا عامل بزرگی برای بازداشت و ورود او به این مرحله است و از همان اول باید با حربه صبر و شکیبایی با این قوا مبارزه کرده و بدنی وسیله خود را فاتح سازد؛ نه این که خواننده عزیز فکر کند که: پس چرا این قوا به آدمی داده شده که جلوگیری از آن اینقدر مشکل است؛ این خود بحثی جداگانه دارد: که اشرفیت آدمی از مخلوقات در مبارزه با همین قوای متضاده است.
حال ببینید جوانی که تازه از دوران کودکی به صحنه رشد و بلوغ پا گذاشته و عوالم کودکانه را از خود دور کرده و عالی ترین افکار خود را به کار انداخته و می خواهد بداند برای چه به این جهان آمده است در اولین مرحله از نظر آزمایش به چه بلایی مواجه است و چگونه باید از همان سرزمین اول از طریق صبر و شکیبایی مشغول مبارزه با هوای نفسانی باشد؛ تا بتواند منظور خود را دریابد؛ چون این غریزه مانع است و نمی گذارد که آدمی آنی به خود آید و خدای خود را بشناسد و خود را پای بنده به اصول و عقایدی نماید، و اگر کسی از همان اولین مرحله از عهده این آزمایش برآمد به مقام و مرتبه ای خواهد رسید که خدای تعالی در انتظار او گذاشته است و شرح آن در پاداش و جزای صابرین بیاید.