- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 193107 - 75/2
- وزن: 0.60kg
عایشه همسر پیغمبر (ص)
نویسنده: نبيا ابوت
مترجم: غلامرضا سعيدی
ناشر: آسیا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
عايشه دختر ابوبكر و همسر پيامبر است. كنيه او ام عبدالله و مادرش ام رومان دختر عمير بن عامر بن وهمان بن حارث بن غنم بن مالك بن كنانه است. پيامبر در سال دوم يا سوم پس از هجرت با او ازدواج كرد زماني كه آن حضرت در گذشت عايشه، هجده ساله بود.
عایشه چه در زمان حیات حضرت محمد (ص) و چه پس از مرگش در اوایل تاریخ اسلامی نقش مهمی داشت. در سنت اهل سنت، عایشه دانشمند و کنجکاو تصور میشود. وی در انتشار پیام حضرت محمد (ص) مشارکت داشت و به مدت ۴۴ سال در خدمت جامعه مسلمانان بود. وی همچنین به دلیل نقل ۲۲۱۰ حدیث نه تنها در مورد امور مربوط به زندگی خصوصی حضرت محمد (ص)، بلکه همچنین در موضوعاتی مانند ارث، زیارت و حادثه شناسی شناخته شده است. از دانش عایشه در موضوعات مختلف، از جمله شعر و پزشکی، بسیار ستودند.
حضرت محمد (ص) در زمان بیماری و هنگام فوتش در خانهی عایشه بودند و در آنجا فوت کردند. هنگامی که حضرت محمد (ص) در سال ۶۳۲ درگذشت، عایشه حدود ۱۸ سال داشت. او در سن ۱۸ سالگی یک بیوه بدون فرزند باقی ماند، اگرچه برخی منابع او را بزرگتر میدانند. او بقیه روزهای خود را در آنجا به صرف صدقه، انتقال حدیث (سخنان پیامبر) و تفسیر قرآن سپری کرد.
پدرش، ابوبکر، اولین خلیفهای بود که جانشین حضرت محمد (ص) شد و پس از دو سال عمر جانشین وی شد. در زمان خلیفه سوم عثمان، عایشه سهم عمدهای در مخالفتهایی داشت که علیه او افزایش یافت، اگرچه نه با کسانی که مسئول ترور وی بودند و نه با حزب علی (ع) موافق نبود.
عايشه از آن پس تا هنگام مرگ به شخصيتي موثر تبديل شد كه حوادث زيادي را پديد آورد.زماني ديگر عثمان كساني را كه به شرابخوري وليد بن عقبه شهادت داده بودند، تهديد به مجازات كرد. عايشه بر او بانگ زد كه حدود شرعي را بلا اجرا گذاشته و گواهان را مورد اهانت خود قرار داده اي؟ آن شاهدان از ترس مجازات، به خانه عايشه پناه بردند. عايشه به عثمان مي گفت: چه زود سنت و روش رسول خدا را ترك كردي. وي عثمان را نعثل (مردي يهودي) مي ناميد. اين سخنان كه از دهان همسر پيامبر خارج مي شد. تاثير بسزايي در سقوط عثمان گذاشت اين دشمني تا جايي رسيد كه عايشه فتواي قتل عثمان را صادر كرد… عايشه جزو دوازده پيشواي اهل سنت مي باشد. او احاديث زيادي نقل كرده كه براي اهل سنت بسيار مهم و معتبر مي باشد