دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

طبقه کارگر و تهیدستان شهری در جهان سوم

طبقه کارگر و تهیدستان شهری در جهان سوم
درحال حاضر موجود نمی باشد

طبقه کارگر و تهیدستان شهری در جهان سوم

نویسنده: پیتر لوید
مترجم: حسینعلی نوذری
ناشر: آشیان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

بررسی و تحلیلی پیرامون وضعیت طبقاتی و قشربندی نیروی کار در جهان سوم

نخستین ویژگی اقتصادی جهان سوم نقش سرمایه‌های خارجی در تأمین هزینه‌های توسعه صنعتی این جوامع است. به عبارت دیگر، بخشی از بودجه یا هزینه‌های مربوط به توسعه صنعتی جهان سوم از خارج تأمین می‌گردد.

دومین ویژگی اقتصاد جهان سوم، اعمال کنترل و نظارت از سوی دولت است. گرایش صنایع ملی و عمومی آن است که تحت اداره و مالکیت عمومی باشند. معمولاً، برای ایجاد رشته‌های معینی از صنایع جدید در زمینه‌هایی که سرمایه‌گذاران خارجی تمایلی به شرکت در آن ندارند، دولت پیش‌قدم می‌گردد، و غالباً برخی از مؤسسات تحت تملک خارجی را نیز ملی اعلام می‌کنند.

سومین ویژگی اقتصاد کشورهای جهان سوم، انفجار جمعیت در شهرهاست که غالباً آهنگ رشد سالانه‌ی آن بیش از پنج درصد بوده است. در مناطق روستایی، سرمایه‌گذاری ناچیزی در زمینه کشاورزی صورت گرفته است؛ اقدامات اصلاحات ارضی، سرمایه‌زا کردن املاک و اراضی بزرگ، آهنگ رو به تزاید زاد و ولد، استفاده از سیستم راه‌سازی مکانیزه به جای سیستم راه‌سازی «کاربر» که در آن عمدتاً از شمار عظیمی از نیروی کار ارزان و غیر ماهر استفاده می‌شد همگی به طریق مختلف فرصت اشتغال و کاریابی برای روستاییان را محدود ساخته‌اند.

چهارمین ویژگی اقتصاد جهان سوم، عبارت است از مهاجرت فزاینده‌ی نیروی کار جوان به خارج از کشور برای یافتن کار، یعنی، همان پدیده‌ای که پیش‌تر از این در جوامع صنعتی اروپای قرن نوزدهم یکی از راه‌های کاهش مازاد جمعیت تلقی می‌شد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات