- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183335 - 116/8
- وزن: 2.00kg
طبس شهری که بود
نویسنده: یعقوب دانشدوست
ناشر: سازمان میراث فرهنگی کشور - سروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 604 + 340
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1377 _ 1369 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
باغها و بناهای تاریخی طبس
مصور تمام گلاسه تعدادی رنگی
در اثر حاضر، آثار و بناهای تاریخی شهرستان طبس با تصاویر متعدد معرفی شده است .آثار به جا مانده از شهر در حقیقت همه کوششهایی است که تا پیش از زلزله 25 شهریور 1357 برای تهیه عکس و نقشهها و شناختهای دیداری به وسیله من و دیگران در این شهر انجام شده بود زیرا پس از زلزله با طرحی عاجلانه بولدوزرها به راه افتادند و همه شهر را صاف کردند تا شهری جدید در جای شهر قدیم بسازند و چنین شد.
به هنگام نوشتن این کتاب ضمن اینکه خواستهام مهمترین چیزها را بررسی کنم نخواستم روش از پیش تدوین شدهای را تحمیل این شهر کنم و کوشش کردم بدانم جاذبهها مرا به مطالعه کجا میکشاند و خود را در اختیار این زیباییها و جاذبهها قرار دادهام.توجه بیشتر من در این کتاب کشف، درک و ثبت ارزشهایی از شهرسازی و معماری است که به شهرها و بناها روح و زیبایی میبخشیده و نه تنظیم یک کتاب بر اساس فرمولهای شهرسازی و معماری جدید که در بیشتر موارد تنها عدد و رقم حاکم بر طراحی و تصمیم است و دیگر هیچ.
طَبَس۫ (تبس)، مرکز شهرستان طبس، شهری کویری در غرب استان خراسان جنوبی ایران است. این شهر پیشتر جزئی از استان یزد بود که در سال ۱۳۹۱ به استان خراسان جنوبی ملحق شد. پیش از سال ۱۳۸۰ طبس جزئی از استان خراسان بود.گلدسته امامزاده کاظم در طبساین شهر در مدار ۳۳ درجه و ۳۵ دقیقه شمالی و نصفالنهار ۵۶ درجه و ۵۵ دقیقه شرقی، در منطقهای با آب و هوای بیابانی واقع شدهاست. ارتفاع شهر طبس از سطح دریا حدود ۶۹۰ متر است. در شرق شهر طبس رشتهکوه بلندی به نام رشته کوه شتری قرار گرفته که ضلع شرقی چاله بزرگ طبس را تشکیل میدهد.
شهرستان طبس ۵۵ هزار و ۴۶۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. همچنین فاصله این شهرستان با مشهد ۵۴۰ کیلومتر و با بیرجند ۲۷۰ کیلومتر است. نزدیکترین شهرستان به طبس از طرف شمال شرق از طرف جنوب غرب شهرستان یزد ۳۶۵ کیلومتر فاصله است. معادن غنی زغالسنگ این شهرستان حاکی از وجود جنگلهای انبوه و دریاچههای بزرگ در گذشتههای دور در این منطقه میباشد. این معادن، طبس را در ردیف یکی از غنیترین مناطق کشور به لحاظ ثروت ملی قرار دادهاست.البته زلزله طبس حدود ۳۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ کشته داشته که بزرگترین زلزله ایران بودهاست و این شهر بسیاری از جمعیت خود را در زلزله از دست دادهاست.
فهرست
باغهای طبس
بناهای تاریخی طبس
بخش نخست
بناهای تاریخی داخل شهر طبس است
حصار و ارگ
مسجد جامع
بازار
مسجد و حمام گلشن
تیمچه
قهوهخانه
سقاخانه
مدرسه دومنار
آبانبارها
چاهسردها
مدرسه حسینیه خان
کاروانسرای داخل حصار
گرمابهها
مساجد
گورشیخ
مدرسه میدان
آسیاها
بخش دوم
بناهای تاریخی پیرامون طبس
چهار مزار
مسجد کریت
مزار پیر حاجات
قلعه خروان یا قلعه اسماعیلیه طبس
بندر سردر
قلعه غلات
خانه گیر
بخش سوم
بیست کاروانسرا