- موجودی: موجود
- مدل: 175499 - 31/4
- وزن: 1.00kg
طب سنتی ، طب نوین
نویسنده: مرتضی حقیقت جو
ناشر: راویان مهر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 530
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
درمان بیماری ها توسط پزشک ما
وابسته شدن به داروهای شیمیایی به واسطه مضرات آن، از دغدغه های جدی و رایج میان بیشتر افراد جامعه است. به همین دلیل برخی ترجیح می دهند برای درمان بیماری های خود از طب های فشاری، سوزنی و سنتی یا گیاهی کمک بگیرند. و این که طب سنتی به دلیل توفیقات خود در حفظ و کسب سلامت با اقبال بسیار فراوانی از طرف آحاد مردم روبرو شده است.
طب ایرانی در این میان به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران ، در بر دارنده تلفیقی از طب یونانی و طب شرقی می باشد که دانشمندان بزرگی نظیر ابوعلی سینا ، رازی ، جرجانی و …با استفاده از عصاره و ماحصل دانش پیشینیان و تجربیات خود حلقه اتصال علم روزگاران کهن و نوین گشتند.
با نگاهی به تاریخ تحولات علم در مییابیم که بسیاری از علوم پایه مثل ریاضیات، نجوم، فلسفه، منطق، هندسه و فیزیک ارتباط منطقی و تاریخی خود را با منابع مکتوب همان رشته حفظ کردهاند و دانشمندان این رشتهها با مطالعه منابع قبلی و تسلط بر آنها به تولید علم و نوآوری و فنآوری در آن عرصهها مشغولند. اما در رشته پزشکی یک مقطع تاریخی مهم و کلیدی به وضوح به چشم میخورد که طب را از پیشینه ۷۰۰۰ ساله خود بریده و در یک مسیر جدید و کاملاً متفاوت و مخالف با پیشینه خود قرار میدهد. طبابت سنتی و حکمت در آغازین سالهای رنسانس اروپایی متلاشی شد و نقطه عطف این آغاز نامبارک هتاکی و هجوم غیر علمی پارسلس اروپایی به شیخ الرئیس ابوعلی سینا و سوزاندن کتاب قانون توسط او بود .
از دیدگاه ابن سینا طب علمی است که به واسطه آن احوال بدن انسان شناخته میشود از جهت آنچه که موجب سلامتی و بیماریِ آن است تا صحت و سلامتی موجود را حفظ کند و در صورت از دست رفتن سلامتی، آن را به بدن برگرداند.(در گذشته به پزشکان یا طبیبان ایرانی، حکیم می گفتند ، چون یک پزشک علاوه بر طبابت باید علوم اخلاق ، منطق ، فلسفه ، نجوم و طبیعت را می آموخت و بعد به مداوای بیماران می پرداخت.)
امروزه با دو نوع طب روبرو هستیم : طب سنتی و طب مدرن
۱-طب سنتی:سازمان جهانی بهداشت (WHO) ، در سال ۱۹۷۸ ، بیانیه ای در زمینه طب سنتی منتشر کرد که طی آن طب سنتی را این گونه معرفی می کند: طب سنتی مجموعه تمام علوم نظری و عملی است که در تشخیص طبی، پیشگیری و درمان بیماریهای جسمی ، ذهنی یا ناهنجاریهای اجتماعی به کار می رود و به صورت گفتاری یا نوشتاری از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته باشد.
در سال ۲۰۰۲ میلادی طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، طب سنتی شامل طب سنتی چین ، آیروودای هند و طب یونانی و عربی و هم به اشکال مختلف طب بومی طلاق می گردد. درمان های طب سنتی شامل دارو درمانی (استفاده از گیاهان دارویی، اجزای حیوانی و معدنی ) و روشهای غیر دارویی ( مانند طب سوزنی ، ماساژ و درمانهای روحی روانی ) است ....