- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 190566 - 92/1
- وزن: 0.30kg
طاعون ارغوانی
نویسنده: جک لندن
مترجم : محمد مجلسی
ناشر: دنیای نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 160
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پنج داستان
فصل مشترک این پنج داستان آن است که در آنها لندن فردا را تیره و تار روایت میکند. فردایی غمانگیز که در آن نابرابریهای اجتماعی افزایش مییابد، طبقهی مسلط بیشتر نیرو میگیرد و محرومان به دوران محنتبار بردگی باز میگردند. به نظر او عجایب و معجزات علم و صنعت تنها در روساخت جامعه اثر میگذارد، حال آن که اصل و زیربنا در چگونگی مناسبات اجتماعی است. شاید این کتاب یکی از بدبینانهترین کتابهای علمیتخیلی از نظر نگاه به آینده باشد.
این که جک لندن به این زیبایی توانسته سالهای آینده را به تصویر بکشد و به اصطلاح نمایی از دنیای پسا آخرالزمانی را تصویر بکشد نشان دهنده افق دید بسیار وسیع این نویسنده بشار میرود. نویسنده با بدبینی آینده تاریکی را ترسیم نموده و معتقد است پیشرفت تکنولوژی و علوم مختلف تنها نمیتواند آسایش و آینده امیدبخشی را برای انسانها رقم بزند. هر کدام از داستانها نشان میدهد چنانچه بعد اخلاقی و انسانی از زندگی رخ بربندد ،پیشرفت تکنولوژی فقط باعث کوتاه شدن مدت زمان رسیدن انسان به نابودی و نیستی میشود. در پایان خواندن این کتاب را به تمامی دوستداران رمانهای آخر الزمانی و پسا آخرالزمانی پیشنهاد میکنم.
در همهی داستانها فضای تیره و ماتمزدهی خاصی وجود دارد. دانشمندان دیوانه با اختراعات مخرب در پی نابودی جهان هستند. رفتار نامناسب اطرافیان و فشار افکار عمومی و رسانهها، تصرف غیرقابل کنترل دنیا توسط کشورهای شرقی و جنایات دانشمندان آمریکایی با استفاده از سلاحهای مخرب بیولوژیکی، اختلاف شدید بین ارباب و رعیت، همه و همه در داستانهای این کتاب نمایان است. البته به نظر میرسد لندن، خوشبینانه زمانی بسیار دور را برای وقوع وضعیت فاجعهباری که در داستانهایش حاکم است، پیشبینی کرده است؛ چرا که این داستان خیالی در زمان حاضر رنگ واقعیت به خود گرفته است.
داستان های 5 گانه این کتاب از نوشته های او در واپسین سال های عمر، در نخستین دهه قرن بیستم است. نویسنده در این جا از سده های آینده گفت و گو می کند و به سرانگشت خیال کتاب سرنوشت بشر را ورق می زند تا صفحات ناخوانده را جلوی چشم ما بگذارد