- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161711 - 111/4
- وزن: 1.00kg
صور بنیانی حیات دینی
نویسنده: امیل دورکیم
مترجم: باقر پرهام
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 622
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
... هدف این کتاب مطالعه بدوی ترین و ساده ترین دینی ست که بشر تا کنون بدان پی برده ؛ می خواهیم این شکل از دین تحلیل و تبیین کنیم.ساده ترین دینی که بشر تا کنون بدان پی برده از نظر ما آن دستگاه دینی است که دو شرط زیرا را دارا باشد:
نخست اینکه در جوامعی به آن بر خوریم که سازمان آن ها از دیدگاه سادگی بالا دست نداشته باشد، علاوه بر این باید چنان باشد که بر تبیین آن به هیچ عنصری که از دینی مقدم بر آن به عاریت گرفته شده باشد نیاز نداشته باشیم.
ما می کوشیم تا ترتیب سازمان یافتگی عناصر این مجموعه دینی را با دقت و امانتی که از مردم شناس یا مورخ انتظار می رود شرح دهیم. ولی کار ما به همین جا پایان نمی یابد.
مسائل جامعه شناسی با مسائل تاریخی و مردم شناسی فرق دارد . هدف جامعه شناسی ، شناختن صور بر افتاده تمدن فقط به منظور شناختن و باز سازی آن ها نیست. هدف جامعه شناسی ، پیش از هر چیز تبیین واقعیت فعلی است که به دلیل نزدیک بودن اش با ما می تواند، در نتیجه بر تصورات و اعمال ما تاثیر بگذارد: واقعیت مورد بحث همان انسان، یا دقیقتر بگوییم، انسان امروزی است...
امیل دورکیم در صور بنیانی حیات دینی (1912) وظیفه ی کشف منبع پایدار هویت اجتماعی انسان را بر عهده ی خود می گذارد. او آنچه را که سادهترین شکل دین مستند میدانست - توتمیسم در میان بومیان استرالیا بررسی میکند. برای دورکیم، مطالعه ی دین بومیان راهی بود برای «درکی از ماهیت مذهبی انسان، با نشان دادن جنبه ای اساسی و دائمی از انسانیت».
نیاز و ظرفیت زن و مرد برای ارتباط اجتماعی با یکدیگر در مرکز کاوش دورکیم قرار دارد که در آن مذهب مظهر باورهایی است که جهان اخلاقی ما را شکل می دهد.اشکال ابتدایی مورد تشویق و بحث جامعه شناسان، مردم شناسان، مردم شناسان، فیلسوفان و الهی دانان قرار گرفته است و همچنان با نسل های جدید درباره منشأ و ماهیت جذاب دین و جامعه صحبت می کند. این نسخه جدید و مختصر شده، بسیار عالی است و شامل مقدمه ای بر اندیشه های دورکیم است.