دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

صد و پنجاه مقاله ؛ یادگار عصر جدید

صد و پنجاه مقاله

نویسنده: خلیل ثقفی اعلم الدوله
ناشر: مطبعه مجلس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 470
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1314 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : باز چاپ

 

مروری بر کتاب

یادگار عصر جدید

«خلیل ثقفی»معروف به«اعلم الدوله» فرزند«میرزاعبدالباقی حکیم باشی»متولد سال 1236 بود که پس از تحصیلات مقدماتی در تهران به پاریس رفت و در رشته پزشکی درجه دکتری گرفت. بعد از مراجعت به ایران به استادی رشته طب دارالفنون برگزیده شد. در دوران سلطنت«مظفرالدین شاه» به جای«میرزامحمودخان حکیم الملک»که ابتدا وزیر دربار و بعد والی گیلان شد، به سمت پزشک مخصوص شاه انتخاب گردید و به تدریج، شاه را عمیقاً زیر نفوذ خود درآورد و از طرفی چون به حکومت قانون و مشروطه علاقمند بود، در هر فرصتی شاه را تشویق به صدور فرمان مشروطیت می کرد. او از مشاهیر و پزشکان دوره قاجاریه و مشروطیت ایران به شمار می رود.

مردی بود بسیار فاضل،‌اهل تحقیق و تتبع، نویسنده ای توانا با سبکی روان و شیرین و جذاب. یادگار عمر 87 ساله«خلیل ثقفی»معروف به«اعلم الدوله»آثار گرانبهایی است که برخی از آنها عبارتند از:«هزار و یک حکایت»- «صد و پنجاه مقاله یادگار عصر جدید»- «خردنامه جاویدان»- «مقالات گوناگون»- «فوائدالنصایح»- «تحفه نوروزی»-«هزار و یک نصیحت» و چند اثر دیگر.

در ۱۳۲۵، محمدعلی شاه قاجار برای بی اعتبارکردن امضای فرمان مشروطیت ، دستور داد تا شعاع السلطنه گواهینامه اختلال مشاعر مظفرالدین شاه را در هنگام امضای فرمان مشروطیت تهیه کند و به تأیید پزشکان دربار برساند، اما ثقفی از امضای این گواهینامه امتناع کرد؛ ازینرو، به دستور شاه املاکش توقیف شد. ثقفی نیز به کمک میرزاحسن خان مشیرالدوله (متوفی ۱۳۱۴ش)، صدراعظم وقت، به فرانسه گریخت .

پس از آن‌که مشروطه خواهان تهران را فتح کردند (جمادی الا´خره ۱۳۲۷)، ثقفی به ایران بازگشت و سومین رئیس بلدیه تهران (نخستین رئیس بلدیه پس از پیروزی انقلاب مشروطه) شد. وی سه سال در این سمت ماند تا این‌که در ۱۳۳۱، به علت بروز بلوایی در بلدیه، استعفا کرد. سپس به اروپا سفر کرد و ژنرال کنسول (سرکنسول) ایران در سویس شد و در همین زمان، سرپرستی عده‌ای از دانشجویان ایرانی مقیم سویس را نیز به عهده گرفت...

...وی مردی بود فاضل و اهل تتبع و نویسنده با انشائی بسیار روان و سلیس و شیرین و جذاب و چند تألیف نفیس در مواضیع متنوعه از خود به یادگار گذاشته است که بسیاری از آنها به طبع رسیده است، از جمله‌ی آنها کتاب (هزار و یک حکایت) است که دو بار به چاپ رسیده... و دیگر (هفتاد و یک مقاله معرفة‌الروح) است. در ده بیست سال آخر عمر - از قرار مذکور پس از مرگ یکی از پسرهای رشید و جوانش که بسیار طرف علاقه‌ی او بوده - جداً معتقد به اسپری‌تیسم یا ارتباط با ارواح یا به اصطلاح معتقدین به این طریقه (معرفة‌الطریق) شده بود و عده‌ی بسیار زیادی از حکایاتی که آن مرحوم در کتب مختلف خود جمع کرده است، راجع به این موضوع است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات