- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176684 - 52/1
- وزن: 0.50kg
صادق هدایت و هراس از مرگ
نویسنده: محمد صنعتی
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 430
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
بوف کور، تاریخ فرهنگی و اسطوره کشی، ساخت شکنی روان تحلیلگرانه ی بوف کور
صنعتی در این کتاب دست بر روی یکی از معروفترین رمانهای ادبیات معاصر گذاشته است. وی بوف کور را از منظرهای مختلف بررسی میکند. صنعتی که خود یک روانپزشک است، خواننده را با تحلیلی روانکاوانه از بوف کور مواجه میکند. پرداخت عمیق نویسنده به هدایت و نوشتهی او، حکایت از اشراف موضوعی وی از روانشناسی و ادبیات دارد. صنعتی همچون یک جراح، بسیار متبحرانه ارزشهای نویسندگی هدایت را از منظر دیگر موشکافی میکند.
علاوه بر این در این کندوکاو نویسنده به روایت خود، پرده از تاریکیهای این کتاب میاندازد و برخلاف باور بسیاری از میل به جاودانگی در هدایت سخن میگوید. صنعتی در کتاب دیگری به بازتاب زندگی و شخصیت هدایت در دیگر آثارش پرداخته است. طرفداران هدایت این بار میتوانند او را از منظر یک رویکرد روانکاوانه ببینند. همینطور خوانندگانی که در تاثیرگذاری بوف کور در ادبیات معاصر ایران شک دارند با مطالعه این کتاب شاید دیگر ارزشهای این رمان را دریابند.
هدف این بررسی نه تنها یک تحلیل روان کاونه بلکه ساخت شکنی یک شاهکار ادبی با دیدی روان تحلیل گرانه است به این قصد بوف کور یک بار دیگر با نگاهی متفاوت خوانده میشود نگاهی که به تاریخ فرهنگی ما آن گونه که هدایت آن را زیسته و در آثارش نقش بسته و به اسطوره کشی های هدایت توجه دارد به این که او با آن پیوند و آشنایی درونی عمیق که با فرهنگ و اسطوره های سرزمینش داشت چرا گزلیک اسطوره کشی به دست میگیرد و به جلن همه ی اسطوره های وازده و از کار افتاده می افتد تا سرانجام روشن شود کتابی که بیش از نیم قرن به عنوان مشوق خودکشی و مرگ خواهی شناخته شده و شعار مرگ مرگ در سراسر آن شنیده میشود و خودکشی نویسنده ی آن نیز گواه همه این ها شده در واقع منادی هراس از مرگ آرزوی جاودانگی و خواست زندگی است.