- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161941 - 109/4
- وزن: 0.30kg
صادق هدایت
نویسنده: ونسان مونتی
مترجم : حسن قائمیان
ناشر: اسطوره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 216
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
مجموعه مقالات
این کتاب که اولین بار در سال درگذشت صادق هدایت منتشر شده است شامل ترجمه ای از نوشته های ونسان مونتی درباره اوست و همچنین حاوی تصاویر توضیحات و یادداشتهای مترجم درباره شخصیت / خانواده / کیش و علت خودکشی اوست . همچنین در این کتاب برای اولین بار خلاصه قسمت مهمی از داستان توپ مرواری چاپ شده است .
بخش نخست ، نوشتههایی است درباره زندگی و روحیات "صادق هدایت "همچنین بررسی کلی آثار او از نظر زبان، قهرمانها، و زمینههای اصلی آثار او (به ویژه ایران و عشق به ایران) . نویسنده در انتهای بخش نخست تصریح میکند" :صادق هدایت، مانند ایران، در محل تلاقی چهار دنیا قرار گرفته است : فتح عرب، پهناوری سرزمین سیتها، حکمت هندی و هنر چینی .
صادق هدایت و ایران هر دو برای خود دارای خصایص متضاد و متنوع هستند .سرنوشت آنها همیشه دو طرف دارد و حقیقت پشت پرده پنهان است ...او همه فن استاد بود : مترجم زبردست کهن پهلوی، قصهسرای کودکان، نگرنده [نگارنده] زندگانی طبقه پایین، داستاننویس هجایی، حکایتپرداز بی پروا، مولف کتاب تخیلی و شوم بوف کور . بخش دوم ؛ هدایت و آثار او ، در قالب مقالاتی اغلب از چند نویسنده و پژوهشگر فرانسوی بررسی شده است .
در تاریخ معاصر ایران هیچ نویسنده ای از لحاظ تاثیر بر اندیشه های روشنفکرانه و شکل دادن به اندیشه جدید و نثر نو فارسی به پای صادق هدایت نمی رسد. هدایت اشراف زاده ای فقرزده و فرزن دروزگاری بود که برای آن ساخته نشده بود و شاید به همین دلیل هر چند توانست به بهترین شکلی آن را درک کرده و به تصویر بکشد، ولو گاه در قالب هایی کاملا نمادین و رمزآلود، اما نتوانست آن را، مردمانش و رفتارهای ریاکارانه؛ حرافات و اسطوره اندیشی و گریز آنها را از دیدن واقعیت ها و چاره اندیشی به حال خود تحمل کند. در تاریخ هنر و ادبیات ایران هدایت به مرحله ای رسیده است که نیاز به تعریف و تقدیر ندارد و مدتها است که باید صرفا تلاش کرد که آثار او و زندگی اش را موضوع مطالعات عمیق از ابعاد گوناگون علوم انسانی، ادبیات و تاریخ فرهنگی ایران قرار داد....
هدایت در سالِ ۱۳۰۳ از مدرسه سن لویی فارغالتحصیل گشت و در همین سال بود که با تقی رضوی آشنا شد. در سال ۱۳۰۵ با اوّلین گروه دانشآموزان اعزامی به خارج راهی بلژیک شد و در رشتهٔ ریاضیات محض به تحصیل پرداخت. در همین سال داستان «مرگ» را در مجلهٔ ایرانشهر شمارهٔ ۱۱، که در آلمان منتشر میشد به چاپ رسانید و مقالهای به فرانسوی به نام «جادوگری در ایران» در مجلهٔ لهویل دلیس، شماره ۷۹ نوشت. هدایت از وضع تحصیل و رشتهاش در بلژیک راضی نبود و میخواست که خود را به فرانسه و در آنجا به پاریس که آن زمان مرکز تمدن غرب بود برساند. سرانجام در اسفند ۱۳۰۵ پس از تغییر رشته و دوندگی فراوان به پاریس منتقل شد. در همین سال نسخهٔ کاملتری از کتاب «انسان و حیوان» و کتاب دیگری به نام فواید گیاهخواری با مقدمهٔ حسین کاظمزادهٔ ایرانشهر در برلین آلمان به چاپ رساند.
فهرست
صادق هدایت : یک نویسنده نومید/ پاستور والری رادو
سخنرانی پروفسور هانری ماسه در مجلس یاد بود چهارمین سال مرگ هدایت در پاریس
پیام ژان ریشار بلوک به صادق هدایت
صادق هدایت، پیشرو رئالیسم ایران/ ژیلبر لازار
بوف کور/ فیلیپ سوپر
ایران فقط سرزمین نفت نیست/ رژه لسکو
آنچه بوف کور میبیند/ ریمبون دسنی
صادق هدایت و شاهکارش/ آندره روسو
نظریاتی چند درباره آثار صادق هدایت/ د.س.کمیسروف
مقدمه ترجمه روسی منتخبات آثار صادق هدایت/ کمیسروف و روزن فل