- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166195 - 65/2
- وزن: 0.20kg
شیوه تاریخ نگاری
نویسنده: ج. آر. التون
مترجم: منصوره اتحادیه ( نظامی مافی)
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 120
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
... آتیه تاریک ، حال سنگین ، فقط گذشته سپری شده و قابل تامل است. آنهایی که به گذشته می پردازند ، ماحصل و فاتحین آن هستند. شاید بدین سبب است که انسان به تاریخ علاقه دارد ...این کلمات آغازین کتابی که بسیار موجز ، بدیع ، مهم و قابل استفاده است و سهم بزرگی در ایجاد بحث در تاریخ دارد.
هنگام انتشار این کتاب ، یکی از مورخین انگلیسی به نام ترور روپر در این باره نوشت :
«جی. آر. التون مورخ دانشگاه کمبریج است که نظرات قاطع و تبحر اعجاب انگیزی درباره تاریخ دارد. تحقیقات وی درباره تاریخ تودورها معروف است. چنانچه می دانید بسیاری از باورهای قدیم را نفی و مباحث بحث برانگیز نوینی را مطرح کرد و افکار را به چالش کشید. التون با چنان قدرتی حمله می کند که ممکن است ناظران بیطرف هم از زخم شاخ او در امان نباشند. کتاب اخیر نیز به قربانیانش می افزاید ... من خوشحالم که فقط ضربه ملایمی خورده ام».
میل و علاقه به دانستن این که پیش از این چه اتفاقی افتاده از خصلتهای بشر است. با این وجود همهی تمدنها تمایلی به نوشتن تاریخ، آنطور که اتفاق افتاده، نداشتهاند. تمدنهای کهن چین و هند توجهی به تاریخ نداشتهاند، بنابراین برای یافتن تاریخ و تاریخنگاری باید به ریشههای هلنیستی، یهودیت و تفکر علمی رجوع کرد. تاریخ در هرجا به گونهای نوشته و مطالعه میشد، از جمله وقایعنگاری در مصر، پرو، و... ولی در واقع از قرن هفدهم میلادی بود که نخستین گامهای هدفمند به سوی مطالعهی تاریخ جدید برداشته شد و در قرن نوزدهم مطالعهی علمی و منظم تاریخ آغاز گشت.
بنابراین تفوق روشهای نوین طی 300 سال اخیر، باعث شد که مطالعهی تاریخ به صورت علمی درآید. در پس آن نیز تاریخنگاری و شیوهی نگارش تاریخ اهمیت یافت. نویسنده در کتاب حاضر بر این باور است که تاریخ و تاریخنگاری به خودی خود قابل توجه است و به مسائلی چون حقیقت علم تاریخ یا طبیعت تفکر تاریخی مانع تاریخنگاری، توجه فلسفی تحلیل تفکر تاریخی توسط فلاسفه دارد. نویسنده در کتاب حاضر بیشتر تلاش دارد که به دانشجویان رشتهی تاریخ، شیوهی تاریخنگاری را آموزش دهد که در مقایسه با دیگر رشتهها کمتر پیشرفت کرده است.