- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188761 - 113/1
- وزن: 0.42kg
شکل گیری انقلاب اسلامی
نویسنده: محسن میلانی
مترجم: مجتبی عطارزاده
ناشر: گام نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
از سلطنت پهلوی تا جمهوری اسلامی
به راستی زمینه های شکل گیری انقلاب اسلامی چه بوده و چه عواملی بر روند آن تأثیرگذار بوده اند؟ در بررسی روند شکل گیری یک انقلاب، نظریات متفاوتی مانند نظریه مارکس، نظریه بنتوم و نظریه جیمز دیویس به عنوان مدل های ساختاری در نظر گرفته میشوند. هر یک از این نظریه ها با توجه به نگاه خاص نظریه پرداز، به بخشی از زمینه ها و علل توجه دارند. انقلاب اسلامی ایران، انقلابی چند عاملی و چند سویه است که برخی عوامل پیدایش آن تا پیش از این در هیچ انقلابی مؤثر نبوده اند.
چشم انداز نظریه جامعهشناسان کلاسیک و مفاهیمی که ارائه میدهند نیز زمینهای استکه از آن میتوان به نوعی و تنها بخشی از انقلاب اسلامی را تحلیل کرد. در مطالعه انقلاب ایران به رغم آنکه نظریهها به طور مشخصی مورد استفاده یا آزمون تجربی با این انقلاب قرار نگرفتهاند، اما از مفاهیم نظریه نویسندگان مذکور در توضیح این انقلاب استفاده شده است.
اغلب تحلیلگران غربی با دیدگاه هایی یک سونگر، تحلیل های متفاوتی از انقلاب اسلامی ارائه کرده اند. رابرت لونی در کتاب ریشههای اقتصادی انقلاب ایران توضیح میدهد که اصلاحات اقتصادی در ایران موفقیتآمیز نبود و حکومت نتوانست نارضایتی مردم را که ناشی از بیعدالتی و جابه جایی اجتماعی کوتاه مدت با برنامههای اقتصادی مبتنی بر استراتژی توسعه بود، تشخیص دهد.
کتاب شکل گیری انقلاب اسلامی دیدهگاه جدیدی در باب عوامل و پیامد های عمیق انقلاب اسلامی ایران ارایه می دهد. محسن میلانی با استناد به ده ها مصاحبه ی اختصاصی با مقام های جمهوری اسلامی و اخرین اسناد و مدارک منتشر شده، تجزیه و تحلیل جالبی از پویش ها و ویزگی های سیاست جناحی در ایران به عمل می آورد. از میان مقولات جدیدی که در این کتاب به آن پرداخته شده،می توان به حوادثی که در نهایت به بحران گروگان گیری تهران انجامید؛زندگی و آثار ایت الله خمینی ،دوران ریاست جمهوری رفسنجانی ،نحوه برخورد ایران با بحران اشغال کویت توسط عراق و چالش های داخلی و خارجی فرا روی سیاست ایران در دوران پس از جنگ سر اشاره کرد.