- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 116000 - 3/1
- وزن: 0.50kg
- UPC: 36
شکرنامه شاهنشاهی
نویسنده: بهمنمیرزاقاجار
مصحح : حسین احمدی
ناشر: وزارت امور خارجه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تاریخ ششصد ساله قفقاز
در این کتاب، تاریخ منطقهی قفقاز و چگونگی جدایی آن از ایران، در قبل از جنگهای روس و ایران، روایت میشود. "از زمان شکلگیری حکومت هخامنشیان تا دورهی زندیه، قفقاز، همواره ایرانی مانده اما با خلأ قدرت پس از مرگ نادر در سال 1160 ق بعضی از خوانین که دولت ایران به وسیلهی آنها منطقه را امنیت میبخشید پس از مشاهدهی ضعف و فتور در حاکمیت ایران و برای حفظ منافع به سمت قدرت نوظهور شمالی رفتند.
حکامی همچون جواد خان گنجهای که با روسها برنتافتند و برای حفظ سرزمین مادری حاضر به تسلیم در برابر روسیه نشدند، به شکل دهشتناکی به همراه خانواده قتل عام شدند و این مسئله دل حکام طرفداران ایران را خالی کرد، خانهایی همچون ابراهیم خلیلخان جوانشیر که با هدف امتیاز و قدرت بیشتر با روسها گره خورده بود، وقتی به کنه ماجرا پی برد و کوشید خود را به نیروهای ایران تسلیم کند، همراه حدود سی تن از خانواده و همراهانش در نیمهی اول راه به شکلی فجیع کشته شد.
برخی نیز مانند میر مصطفی خان تالش هنگامی فهمیدند حاکم بیاختیار هستند که فرصت برای هر گونه اقدامی علیه روسها دیر شده بود. اما چه سود که بعدها متوجه اشتباه خود شدند. چیزی که ماند تصرف منطقه و تحمیل عهدنامهی گلستان و ترکمانچای بود که خود حکایتی دراز دارد...
بهمن ميزرا چهارمين فرزند از بيست و شش فرزند عباس ميرزاي نايب السطنه مي باشد كه در سال 1225 قمري در تبريز متولد شد وي كه درآخرين سال فتحعلي شاه ، حاكم اردبيل بود پس ازمرگ فتحعلي شاه و حركت محمد شاه از تبريز به سوي تهران، از اردبيل احضار و در "ميانه" به اردوي شاه رسيد. وي در دوره صدارت حاج ميرزا آقاسي در 1251 حكومت بر ملاير، بروجرد ، تويسركان و سيلاخور را برعهده گرفت و پس از آن همدان نيز به وي داده شد.
بهمن ميرزا دراوائل كتاب به اوضاع و احوال آذربايجان كه حكومت بر آن منطقه به وي داده شد مي پردازد ودر ابتدا وي با حذف قدرتهاي موازي توانست تا جاي پاي خود را محكم كند از جمله مسائل و چالشهاي وي در اين دوره روابط با عثماني و روسها، درگيرهاي سياسي در پايتخت و پناهندگي اش به سفارت انگليس و دخالت روسيه بود كه به بررسي آنها مي پردازد.