- موجودی: موجود
- مدل: 196699 - 13/8
- وزن: 0.30kg
شویک در جنگ جهانی دوم
نويسنده: برتولت برشت
مترجم: فرامرز بهزاد
ناشر: خوارزمي
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 161
اندازه كتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
برشت نمایشنامه شویک در جنگ جهانی دوم را بر پایه ی مونتاژی وفادار به رمان، برای تئاتر سیاسی پیسکاتور در طی سال های ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۴ (یعنی ۴ سال مهمی که طی آن منجر به سقوط رایش سوم می شود)، تهیه و تنظیم می کند. وقایع نمایشنامه شویک در جنگ جهانی دوم در چکسلواکی در مهمانخانه ای به نام باده می گذرد و حوادث جنگ جهانی دوم را بیان می کند؛ در حالیکه هیتلر و هم حزبانش به شکلی واقعی و نه نمادین در آن به ایفای نقش می پردازند.
در صحنه های ابتدائی نمایشنامه شویک در جنگ جهانی دوم ، شویک به همراه دوست شکم پرستش بالون در مهمان خانه ی خانم آنا کوپتسا در مورد سوء قصدی که به هیتلر در زیرزمین یک آبجو فروشی شده صحبت می کنند. شویک انتقادهای تندی در پوشش زبانی طنزآمیز از حکومت هیتلر می کند مبنی بر اینکه هیتلر یک جنگ تدافعی در برابر بلشویک ها را به جنگی تهاجمی برای تصرف کل جهان تبدیل کرده است و همین طور وضعیت معیشت را زیر سؤال می برد که توسط مأمور اس اس آلمانی که در مهمانخانه حضور دارد دستگیر و به گشتاپو اعزام می شود.
برشت سرودن شعرهایش را در ۱۵سالگی و پیش از نمایشنامهنویسی آغاز کرد. نخستین سرودههایش را بین سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۷ سرود و آنها را در نشریات محلی منتشر کرد. در سال ۱۹۱۸، هنگامی که به خدمت سربازی اعزام شد، افزون بر کار در بیمارستان نظامی پشت جبهه، سرودههایش را همراه با نواختن گیتار برای سربازان میخواند و آنها را مجذوب نوای گرم و سرود دلنشین خود میکرد. شعرهای نمایشی برشت را از مهمترین آثار او دانستهاند.
اين نمايش نامه در حقيقت اقتباسي از رمان شوايك سرباز پاكدل نوشته ياروسلاو هاشك هست كه رمان خيلي معروفي هست و اميدوارم بتونم رمان اصلي را هم يك زماني بخونم .شويك يكي از مردان ساده اهل چك هست كه به دليل تشخيص پزشك مبني بر ابله بودن از خدمت معاف شده ولي به دليل مهرباني و حس وفاداري به دوستان در دردسرهاي جنگ سهيم شده و دوباره سر و كارش با آلمان و ارتش نازي مي افتد و به عنوان سرباز وارد جنگ با روسيه مي شود . از همون شخصيت هاي شبيه به دون كيشوت و ... شخصيت هاي باهوش ابله نما و دوست داشتني .