- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 110088 - 11/1
- وزن: 3.00kg
- UPC: 1.100
شوهر آهو خانم + شادکامان دره قره سو
نویسنده: علی محمد افغانی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 887 + 820
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1348 ~ 1347 - دوره چاپ: 5 ~ 2
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
«قرهسو» نام رودخانهای در کرمانشاه است و افغانی، نویسندهای است که به شیوه رئالیزم اجتماعی مینویسد. او این کتاب را در سال 1344 با بهرهگیری از شیوه زندگی عادی مردم کوچه و بازار خلق کرده است.وقایع کتاب در شهر کرمانشاه و تقریبا در دهه۱۳۲۰ اتفاق می افتد وراجع به پسرجوانی به نام بهرام ساویز هست که از نظر مالی وضع چندان جالبی ندارد اما عاشق دختر یکی از متنفذین شهر می شود..
شادکامان دره قرهسو، سیندخت، شلغم میوه بهشته، بافتههای رنج، بوته زار، محکوم به اعدام، دکتر بکتاش، همسفرها، دختردایى پروین، صوفى صحنه، دزد کنگاور، دنیاى پدران و دنیاى فرزندان و خداحافظ دخترم، از آثار ااین نویسنده به شمار میآیند.
داستان در زمستان ۱۳۱۳ در شهر کرمانشاه زادگاه نویسنده- میگذرد. پس از توصیفی کوتاه از شهر آرام که گویی حادثهای در بطن خود دارد- به نانوایی سید میران سرابی میرسیم. "افغانی" پس از توصیف جزء به جزء دکان و شاگردان و خصوصیات ظاهری سید، از طریق گفتگوی او با نانوایی ورشکسته، سجایای شخصیتی اش را تصویر میکند:
کاسبکاری ۵۰ ساله و رو به ترقی، رئیس صنف نانوایان است و با پختن نان قشون، خود را به قدرت حاکمه نزدیک کرده. مردی است مذهبی، خانوادهدوست و دست و پا به خیر.
بعدازظهر یکی از روزهای زمستان سال ۱۳۱۳ بود.
آفتاب گرم و دلچسبی که تمام پیش از ظهر بر شهر زیبای کرمانشان نور افشانده بود با سماجتی هرچه افزونتر میکوشید تا آخرین اثر برف شب پیش را از میان بردارد.آسمان، صاف و درخشان بود.
کتاب فوق خیلی زود نویسنده اش را به شهرت رساند. «انجمن کتاب ایران» آن را به عنوان داستان برگزیده سال 1340 انتخاب می کند و منتقدان وقت به ستایش از آن می پردازند:
«بی هیچ گمان، بزرگترین رمان زبان فارسی به وجود آمده و (با قید احتیاط) تواناترین داستان نویس ایرانی، درست همان لحظه ای که انتظارش نمی رفت، پا به میدان نهاده است.» و «نویسنده در این داستان از زندگی مردم عادی اجتماع ما تراژدی عمیقی پدید آورده و (به ذکر) صحنه هایی پرداخته است که انسان را به یاد صحنه های آثار بالزاک و تولستوی می اندازد. این نخستین بار است که یک کتاب فارسی به من جرئت چنین قیاسی را می دهد».
هر چند در این گفته ها مقدار زیادی ذوق زدگی دیده می شود، اما شوهر آهو خانم برجسته ترین رمان اجتماعی این دوره است.
مضمون اساسی این رمان توصیف وضع اندوهبار زنان ایرانی و نکوهش از آئین چند همسری است. در این رمان مناسبات خانوادگی و ضوابط احساسی و عاطفی مرتبط بدان بازنمایی شده است. این کتاب جایزه بهترین رمان سال را از آن خود کرد.
مضمون اساسی این رمان توصیف وضع اندوهبار زنان ایرانی و نکوهش از آئین چند همسری است. در این رمان مناسبات خانوادگی و ضوابط احساسی و عاطفی مرتبط بدان بازنمایی شده است.مردی میانه سال متدینی که همسر و فرزند دارد شیفته زن بیوه ای به نام «هما» می شود و در مقابل این عشق و مسئولیت های خانوادگی اش با نفس خویش مبارزه می کند...
بی هیچ گمان، بزرگترین رمان زبان فارسی به وجود آمده و (با قید احتیاط) تواناترین داستان نویس ایرانی، درست همان لحظه ای که انتظارش نمی رفت، پا به میدان نهاده است.» و «نویسنده در این داستان از زندگی مردم عادی اجتماع ما تراژدی عمیقی پدید آورده و (به ذکر) صحنه هایی پرداخته است که انسان را به یاد صحنه های آثار بالزاک و تولستوی می اندازد. این نخستین بار است که یک کتاب فارسی به من جرئت چنین قیاسی را می دهد.
هر چند در این گفته ها مقدار زیادی ذوق زدگی دیده می شود، اما شوهر آهو خانم برجسته ترین رمان اجتماعی این دوره است.مضمون اساسی این رمان توصیف وضع اندوهبار زنان ایرانی و نکوهش از آئین چند همسری است. در این رمان مناسبات خانوادگی و ضوابط احساسی و عاطفی مرتبط بدان بازنمایی شده است. این کتاب جایزه بهترین رمان سال را از آن خود کرد.
جوایزی که این کتاب برنده شده است
برنده جایزه سلطنتی
برگزیده انجمن کتاب ایران