- موجودی: موجود
- مدل: 190431 - 4/3
- وزن: 0.40kg
شوق گفت و گو و گستردگی فرهنگ تک گویی در میان ایرانیان
نویسنده: حسن قاضی مرادی
ناشر: دات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 275
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
چه بسیار که با تک گویی و تک صدایی در جامعه مان مواجه و از آن در رنج بوده این و چه بسیارتر، به ویژه در موقعیت معاصر، که از لزوم گفت و گو در همه ی مناسبات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی سخن گفته ایم. با این حال، همچنان از سنگینی تک گویی مینالیم و از فقدان با ضعف گفت و گو در عذابیم. ولی تا حالا از خود پرسیده ایم چرا ما آنقدر که دوست داریم حرف بزنیم، میلی به گوش سپردن به سخن دیگران نداریم؟ کتاب امروز از ضرورتی حیاتی سخن می گوید: گفت و گو.
حسن قاضی مرادی در کتاب شوق گفت وگو، محور و بنیان تک گویى را خود بیانگرى می داند: وقتى فرد در ارتباط با موضوعى به ادراکى مى رسد اگر بخواهد این ادراک را صرفاً بیان کند به تک گویى در معناى عام آن مى پردازد. حتى وقتى که فرد در برابر دیگرى خودبیانگرانه صحبت مى کند، یعنى انتظار پاسخى از شنونده را ندارد، سخن او تک گویانه است.
از این رو، حجم گسترده اى از صحبت ما با دیگران حامل خودبیانگرى متقابل مان، یعنى بیان کردن خویشتن است. اما گفت وگو ارتباط گفتارى یا "عمل ارتباطى " دو فرد، فرد با گروه و یا چندین فرد با یکدیگر - به وسیله بیان یا نوشته - است. این ارتباط از طریق جریان و انتقال ایده و معنا در درون یا بین افراد و در میان جمع در مورد موضوع مشترک به منظور مفاهمه و روشنگرى درباره این موضوع در فضاى مشترک رابطه انجام مى شود.