- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 150145 - 59/1
- وزن: 0.80kg
شهید جاوید
نویسنده: آیت الله نعمت الله صالحی نجف آبادی
ناشر: رسا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 471
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 14
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
نعمتالله صالحی نجفآبادی، به عهد جوانی و میان سالی، از فضلا و مدرسان رسمی ادبیات در حوزه علمیه قم بود و شاگردانی داشت که بسیاری از آنان همچنان در قید حیاتند. وی همزمان که برخی از هم دوره ایها به نگارش مقالاتی در نشریاتی چون حکمت و سپس مکتب اسلام و معارف جعفری روی آوردند، دست به قلم برد و مقالاتی نوشت و به تدریج به عرصه نویسندگی در حوزه معارف اسلامی وارد گردید.
نخستین مقالات وی در باره امام حسین (ع) که بعدها بخشی از کتاب شهید جاوید شد، در سال 1347 در سالنامه معارف جعفری به چاپ رسید. اندکی بعد این تحقیقات او در باب امام حسین (ع) که مدعی بود هفت سال تمام برای آن زحمت کشیده است، ابتدا باعنوان مرد صلح و دفاع خونین و سپس با عنوان شهید جاوید چاپ شد.
همان زمان، به دلایلی که به مقدار زیادی جنبه سیاسی نیز داشت، برخی از فضلای وقت از جمله: آیات منتظری و مشکینی بر آن تقریظ نوشته، آن را تأیید کردند. این در حالی بود که بسیاری از نویسندگان سنتی حوزه، و نیز مراجعی مانند آیتالله العظمی گلپایگانی، آیتالله العظمی مرعشی نجفی، بلافاصله پس از انتشار با آن از در مخالفت با این کتاب درآمده و آثار متعددی در رد بر آن نوشتند.
مرحوم آیتالله گلپایگانی که بیشترین تلاش را درجلوگیری از چاپ این کتاب داشت، برابر طلاب معترض اصفهانی که به خاطر اهانت روضه خوانان قم به آقای مشکینی در خانه آقای گلپایگانی آمده بودند، گفت: «صالحی چند سال قبل کتاب را آورد نزد من و اجازه چاپ خواست.
من با دقت خواندم، دیدم صلاح نیست و اجازه ندادم. صالحی گفت: اگر آقای صافی گفت چاپ نکن، چاپ نمیکنم، ایشان هم مطالعه کرد وصلاح ندانست. ولی ناگهان شنیدم چاپ کرده. هر کس مقلد من است حرام است این کتاب رابخواند». بسیاری از منبریهای شهرهای مختلف از جمله شهر قم و به ویژه اصفهان بر ضد آن سخن گفتند.
صالحی نجف آبادی، در این کتاب، هدف قیام حسنی را «تشکیل حکومت اسلامی» معرفی کرده است و قائل است؛ امام حسین (علیه السلام) نمی دانست که در این سفر به شهادت می رسد و او به استقبال شهادت نمی رفت.
اين كتاب داراي خصوصيات زير مي باشد:
الف - در اين كتاب نويسنده فلسفه قيام امام حسين (ع) را بطور علمي و منطقي و استدلالي با اطلاعات وافر خود از تاريخ بيان نموده است.
ب - با مطالعه اين كتاب ابهام فلسفه قيام حسين بن علي براي خواننده و پژوهشگر از بين مي رود.
ج - و...