- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 197058 - 83/3
- وزن: 0.41kg
شهر و انسان
نویسنده: لئو اشتراوس
مترجم: رسول نمازی
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1398 _ 1392 - دوره چاپ: 3 _ 1
مروری بر کتاب
بر اساس نگرش سنتی، بنیادگذار فلسفهی سیاست یا علم سیاست سقراط بوده است و نه ارسطو. بهصورت دقیقتر، ازنظر سیسرون، سقراط اولین کسی بود که فلسفه را از آسمان به زیر کشید تا آن را در شهرها برقرار سازد، آن را در منزلها وارد ساخت و مجبورش کرد که دربارهی حیات و شیوهی زندگی انسانها و همچنین امور خوب و بد تحقیق کند.
بهعبارتدیگر، سقراط اولین فیلسوفی بود که اختصاصاً و انحصاراً به امور انسانی علاقهمند بود و نه به امور آسمانی یا الهی. امور آسمانی والهی آنهایی هستند که انسان آنها را ستایش میکند و یا به عبارتی آنهاییاند که بالاتر از امور انسانی هستند؛ آنها اموری فراانسانی هستند. امور انسانی اموری هستند که بهحکم طبیعتشان برای انسان خوب و یا بد هستند و بهخصوص امور عادلانه و شریف و عکس آنها.
سیسرون نمیگوید که سقراط فلسفه را از آسمان بر روی زمین آورد زیرا زمین، بیشک مادر تمامی چیزهای زمینی و شاید قدیمیترین و درنتیجه والاترین الهه، خود فرانسانی است. امور الهی از مرتبهای بالاتر از امور انسانی برخوردار هستند. انسان آشکارا نیازمند امور الهی است، اما امور الهی آشکارا نیازی به انسان ندارند.
لئو اشتراوس اندیشمندی سیاسی است كه از زمان مرگاش در سال 1973 هرروز به تعداد مشتاقان آثارش افزوده میشود. این اثر از این نظر كه به سه فیلسوف سیاسی كلاسیك، یعنی افلاطون، ارسطو و توسیدید میپردازد یكی از مهمترین آثار لئو اشتراوس است. او به بررسی دقیق سه اثر كلاسیك فلسفهی سیاسی، یعنی سیاستِ ارسطو، جمهوریِ افلاطون و تاریخ جنگ پلوپونزیِ توسیدید پرداخته است.
تفسیر اشتراوس از اندیشهی این فلاسفه كاملاً با تفاسیر رایج متفاوت است و همین باعث مناقشات و بحثهای بسیاری نزد محققان غربی شده است. در پایان كتاب نوشتهای از آلن بلوم، اندیشمندِ برجستهی سدهی بیستم، آمده است كه یكی از بهترین مقدمهها بر آثار اشتراوس است و برای پرهیز از بدفهمی و سوء تفاهم بهتر است كه قبل از مطالعهی اثر خوانده شود.