- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165912 - 58/6
- وزن: 0.30kg
شناخت داستان
نویسنده: جمال میرصادقی
ناشر: مجال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 230
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
کتاب ؛ در واقع دربردارنده ی دو کتاب است که بخش ابتدایی آن داستان و ادبیات را مورد بررسی قرار می دهد و بخش دوم آن به مساله ی "شناخت داستان" می پردازد. در قسمت ابتدایی این کتاب، ماهیت ادبیات و تعریف ادبیات با سه فاکتور معیارهای نسبی که اثر را شکوهمند می سازند، کیفیت تخیلی اثر و ارتباط معنادار آن با دنیای واقع ارائه می شود و انواع ادبی یونان و روم باستان شامل حماسه، شعر غنایی، تراژدی و ساختار و شخصیت پردازی آن، کمدی و کمدی نویسان بزرگ یونان باستان، انواع کمدی، شعر تعلیمی، قصه، رمانس، داستان کوتاه و رمان معرفی می گردد.
در ادامه صورت های مختلف قصه های منثور در متون ادبی فارسی تشریح شده که به قصه هایی در فنون و رسوم کشورداری، بازگوی شرح احوال و ذکر کرامات عارفان، ذکر مفاهیم عرفانی، فلسفی و دینی به وجه تمثیل یا رمزی، قصه هایی که بعد واقعی و اخلاقی آن ها به هم آمیخته، قصه های تاریخی، از زبان حیوانات، در باب تعلیم و تربیت، با محتوای گوناگون، با الگوی هزار و یک شب، در ارتباط با امثال و حکم فارسی و عربی، با ساختار و معنای لطیفه و قصه هایی که حاوی حکایات و ماجرای های اشخاص هستند می پردازد.
داستان بدون پیرنگ، زبان گفتاری قصه های عامیانه ی فارسی، نمونه هایی از کتاب قصه، شناخت داستان کوتاه و رمان، تاملاتی در باب داستان، کارگاه داستان و چگونگی شروع داستان نویسی با تکیه بر عناصری همچون صحنه، شخصیت، عمل داستانی، پیرنگ و بازنویسی تنها بخشی از مطالب گسترده ی کتاب "شناخت داستان" به قلم "جمال میرصادقی" می باشد.
داستان بازآفرینش رویدادها و حوادث به ظاهر واقعی است، داستان واگویی و تکرار واقعیت نیست. داستان فراوردهای است تخیلی که در جهان خود واقعی نمایانده میشود.داستان یا قصه به نثری گفته میشود که روایتی تخیلی در آن نقل شود. داستان شامل انواع رمان، داستان کوتاه و داستانک است. از ابر متنها هم در داستانهای امروزی استفاده میشود. داستان از انواع ادبی است، شامل آثاری که از تخیل نویسنده خلق شده است و حوادث و شخصیت های آن واقعیت ندارد.
در کتاب راهنمای داستاننویسی نوشته محمدرضا نظری دارکولی، نویسنده و منتقد ادبی ایرانی داستان چنین تعریف شده است: هر اندیشه، خیال، مطلب و حادثهای که قابل بیان باشد داستان است.
فهرست
بخش اول: شناخت داستان کوتاه و رمان
بخش دوم: تاملات
بخش سوم: کارگاه داستان به ضمیمه واژه نامه اصطلاحات ادبیات داستانی