- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164967 - 84/1
- وزن: 0.20kg
شناخت اجتماعی هنر
نویسنده: رضا علامه زاده
ناشر: شناخت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 184
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1359 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ پنج صفحه اول کتاب کج چاپ شده
مروری بر کتاب
مصور
هنر با انسان متولد شد. کار که آفریننده ی انسان است آفریننده ی هنر هم هست. فقط حالا کافی است بدانی کار ، مثل مادر صبری ، بعد از قرن ها بارداری ، فرزندان دوقلوی خود را به دنیا آورد ، یکی پسر و یکی دختر. اسم پسر انسان بود و اسم دختر هنر. بیشتر پژوهشگران علوم اجتماعی بر این باورند که برای شناخت خاستگاه هنر و هنرآفرین باید زندگی اجتماعی ابتدایی یعنی بازماندههای انسانهای پیش از تاریخ و جامعههای ابتدایی کنونی را مورد پژوهش قرار داد.
درمورد پیدایش و شناخت هنر، نظریه و تئوریهای مختلفی وجود دارد به طور مثال هگل و آرنولد هاوزر که از نظریه پردازان جامعه شناسی هنرند هر کدام برای هنر و خواستگاه آن تعاریفی خاص دارند. هگل در زمان خود موضوع "مرگ هنر" را مطرح کرد و آرنولد هاوزر با اعتقاد بر اصالت، منحصر به فرد بودن و شخصیت قابل تکرار هنر به عنوان عامترین ویژگی معتبر آن، اندیشه "هنر برای هنر" را مورد انتقاد قرار داد.
به طور کلی با توجه به تعاریف و پژوهشهایی که انجام شده است، مهمترین عامل هنر آفرینی هر هنرمند، شخصیت اوست که میانجی واقعیت و اثر هنری است. همچنین باید گفت که به غیر از "محیط اجتماعی" و از آن جمله، "محیط طبقهای"، عاملهای خصوصی فراوانی در شخصیت هنرمند موثر است که از میان این موارد، دو عامل "پایگاه اجتماعی" و "بینش اجتماعی" هنرمند در شخصیت او تاثیر عمیق و مداوم دارد.