- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186071 - 114/6
- وزن: 2.00kg
تاجگذاری در ایران باستان
نویسنده: خان ملک یزدی
ناشر: بانک ملی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 290
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد تصاویر ابتدایی کتاب
مروری بر کتاب
تصاویر گلاسه بخشی رنگی
مشتمل بر پانزده بخش و 62 تصویر رنگی و 56 تصویر مشکی
برای آنکه بهتر در نظر ما روشن بشود که واژه تاج از کدام کلمه اصیل فارسی ریشه گرفته است و از چه موقع در زبان فارسی معمول و به کار برده شده، لازم است قبلا به این نکته توجه کنیم که بسیاری از واژه های فارسی از دیر زمانی و از جهت قدمت تمدن ایران در زبانهای زنده فعلی دنیا وارد شده و مورد استفاده قرار گرفته اند.یک نمونه چنین لغاتی واژه افسر است که در زبان انگلیسی به صورت ( آفیسر - officer) و در زبان فرانسه به صورت ( اُفیسیه - officier) نوشته و تلفظ می گردد.
آئین شاهان پیشین درباره تاجگذاری از روی گفته شاهنامه چنین بوده است که موبد موبدان با سه تن از مردمان بینادل و خردمند تاج و تخت زرین را می آراستند تا هنگام به تخت نشستن شاه همه چیز فراهم باشد و چون شاه بر گاه می نشست موبد تاج زر را بر سر شاه می نهاد و دو رخ را به شادی بَر برِ شاه می مالید و سپس هرکس که نثار نزد پادشاه می برد، شاهنشاه آن را به خواهندگان می بخشید و به سپاهیان خود درم و دینار میداد...
آیین بر تخت نشستن و تاجگذاری شاهان یکی از کهنترین رسوم و آداب ملی ایران است. اهمیت آیین تاجگذاری تا آن درجه بود که در شاهنامه هر جا که نام شاهی تازه به میان میآید، فصلی به ذکر این آیین و سخنان شاهان در طی مراسم آن اختصاص یافته است.