- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186659 - 63/4
- وزن: 0.20kg
شرک و توحید
نویسنده: علی شریعتی
ناشر: قلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 23
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
کنفرانس در مکه
يكي از دستوراتي كه ما داريم اينست كه به كعبه بنگريم و سكوت كنيم و بينديشيم. اين دستور به عقيده من از عميقترين دستوراتي است كه در مراسم و مناسك حج براي خواص و كساني كه لذت انديشيدن و عظمت فهميدن را ميدانند عنوان شده است.
ما الان در جايي هستيم كه ميتوانيم به سادگي كعبه را اگر نه با چشم ولي با احساس ببينيم و خودمان را در برابر كعبه بيابيم و بنابراين يكي از دستورهاي ما انديشيدن درباره كعبه است. اين انديشيدن در برابر كعبه و درباره كعبه انديشيدني بسيار مشكل است. براي اينكه وقتي ما در برابر قبر حضرت رسول ميايستيم، در برابر آرامگاه حضرت امير ميايستيم، در بقيع به زيارت ميرويم، در برابر قبر شهداء و ائمه و بزرگان دينمان ميايستيم، انديشيدن براي ما ساده است چرا كه پيغمبر را ميشناسيم: شخصيت معين و مشخصي است با يك انديشه مشخص؛ و درباره شخص مشخص و حد و رسم معين ميتوانيم فكر بكنيم.
ما درباره پيغمبر فكر ميكنيم: پيغمبر كسي است كه در اينجا مدفون است، و ما او را ميشناسيم؛ زندگيش را، سيرهاش را، سخنانش را، اعمالش را، غزواتش را ـ همه را ـ بيش و كم اطلاع داريم؛ اين خاطرهها را، اين دانشها را كه در طول زندگي اسلامي و تربيت فكري مان پيدا كرديم، دو مرتبه در ذهنمان تجديد ميكنيم؛ و اين خودش انديشيدن است.
بنابراين انديشيدن در برابر آرامگاه پيغمبر، آرامگاه حضرت علي، ائمه و شهدا و هر شخصيت ديگر بسيار آسان و بسيار مشخص و معلوم است. اما اين دستور كه در برابر كعبه بايستيم و بينديشيم، يك انديشيدن بسيار مشكل است چون كه داخل كعبه هيچكس نيست، آرامگاه كسي نيست، به هيچ شخصيتي منسوب نيست، و اصلاً نميدانيم درباره كي بايد بينديشيم؟