- موجودی: موجود
- مدل: 190851 - 77/3
- وزن: 1.10kg
شرلی
نویسنده: شارلوت برونته
مترجم: فریده تیموری
ناشر: اکباتان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 854
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
«شرلی» رمانی اجتماعی است به قلم نویسنده مشهور انگلیسی شارلوت برونته. رمانی که بعد از اثر موفق برونته، با نام «جین ایر»، منتشر شد. ماجراهای این کتاب حدود سال 1811 میلادی اتفاق میافتد و نشاندهنده سرخوردگی به وجود آمده بر اثر جنگهای آن دوران و تحولات خاص زمانه صنعتی شدن است.محبوبیت شخصیت این رمان تا جایی پیش رفت که بعد از انتشار کتاب، افراد بسیاری، نام شرلی را برای نوزادان خود برگزیدند.
در این رمان، شرلی کیلدار شخصیتی است که پدرش نامی بسیار غیر معمول برای او برمیگزیند. نامی که پیش از این، به ندرت بر روی فردی گذاشته میشد و اگر هم چنین میشد، نامی پسرانه به شمار میرفت.رمان «شرلی» در سال 1849 منتشر شد.
رمانی که حوادث آن در منطقهای خیالی شکل میگیرد و بسیاری بر این عقیدهاند که برونته این اثر را در نتیجه تاثیر مرگ برادر و دو خواهر خود نوشته است.این رمان با صحنهای آغاز میشود که در آن فردی به نام رابرت، منتظر رسیدن چندین دستگاه به کارخانه خود است. دستگاههایی که به او این امکان را میدهند از نیروهای انسانی کمتری بهره بگیرد. او تمام شب را بیدار میماند ولی هیچگاه به انتظار او پاسخ داده نمیشود.
راوی این اثر، بر خلاف رمان «جین ایر»، دانای کلی است که هیچگاه نامی از او در داستان آورده نمیشود. نویسنده در این اثر سعی دارد نقش صنعتی شدن را در اوایل قرن نوزدهم به چالش بکشد و به طور غیر مستقیم بر نقش زنان در جامعه تاکید دارد.باوجود پایان خوش داستان و ازدواج دو شخصیت اصلی داستان، که نویسنده با تکیه بر آنها بر نقش زنان تاکید میکرد، رمان «شرلی» به خوبی جایگاه شکننده زنان انگلیسی را در قرن نوزدهم میلادی نشان میدهد.
«قرن نوزدهم در نوجوانی غولآسای خود بازیگوشی میکند... این پسرِ غول در بازیهای خود کوهها را از جا میکند و برای تفریح صخرهها را به اینسو آنسو میاندازد.»
این توصیف شارلوت برونته است از زمانهی دشوار و متلاطمی که در آن کل اروپا درگیر جنگهای ناپلئونی است و انگلستان نیز با بحرانهای جدی اجتماعی و اقتصادی روبهرو است. در بحبوحهی شورشهای کارگری و آشفتگیهای صنعتی و تجاری، هنوز «عشق» جوانه میزند، اما روابط افراد تحت تأثیر رویدادهای سیاسی و تاریخی قرار میگیرد و تعبیر و تفسیر طبقات اجتماعی از این رویدادها نیز بر مصلحت و منفعت خود آنها مبتنی است. عواطف و احساسات در برابر ملاحظات مادی و اجتماعی رنگ میبازند، ازدواجها مصلحتیاند (نه عاشقانه) و مناسبات انسانی تابع معیارهای مادی (نه عاطفی). شرلی رمانی است تاریخی ـ اجتماعی به عالیترین معنای کلمه