- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158471 - 110/2
- وزن: 2.00kg
شرق بهشت
نویسنده: جان اشتاین بک
مترجم: بهرام مقدادی
ناشر: بامداد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1321
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو ؛ عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
شرق بهشت داستان دو نسل را در دو بازه زمانی متفاوت روایت میکند. خانواده اول، خانواده سایروس تراسک و خانوادهی دوم همیلتونها هستند .در هر دو خانواده توصیف شده، پدران به یکی از فرزندان خود بیشتر توجه دارند. در خانواده تراسک، سایروس، آدام را به چارلز ترجیح میدهد و آدام هم زمانیکه که پدر میشود به مانند سایروس، به یکی از فرزندان خود به نام آرون نسبت به دیگری توجه بیشتری میکند.
در همین جای داستان زمینههای ناتوریستالی کتاب مشخص میشود و کتاب تبعیض بین فرزندان را وراثتی نشان میدهد.جان اشتاین بک در داستان خود نشان میدهد هر یک از پدرها دلیل خاصی برای این تبعیض ندارند و ما رفتار او موجب ایجاد حسادت و اختلاف میان فرزندانشان میشود و شخصیتهای داستان بر اساس همین تبعیضها تصمیمات درست و غلط اتخاذ میکنند.
«جان اشتاینبک در دورهای از تاریخ امریکا میزیسته که این کشور را نمیشد ابرقدرت نامید. آمریکای دههی ۱۹۳۰ خیلی فقیر بود و دورهی رکود را میگذراند.در چنان شرایطی وقتی اشتاینبک رمان خوشههای خشم را نوشت، کمونیستها از این اثر خوششان آمد؛ اما این نویسنده در روند کاری خود به رمان شرق بهشت رسید. در شرق بهشت اشتاینبک به تشریح دیدگاههای فلسفیاش میپردازد و دیگر نویسندهای نیست که مورد تایید کمونیستها باشد.»
رمان آمریکایی پیش از جنگ اول جهانی و بهطور اختصاصی، شرق بهشت جاناشتاینبک :... کالیفرنیایی که برای آمریکاییها نماد سرزمینی موعود به حساب میآید. کالیفرنیا از این جهت شباهت به آمریکا دارد؛ چرا که آمریکا نیز سرزمین موعودی برای اروپاییان و سایر ملل بوده است.
«شرق بهشت در کارنامه اشتاینبک جایگاه دیگری دارد و تحت تاثیر مذهب نوشته شده. همین امر هم باعث میشود کتاب به مذاق کمونیستها خوش نیاید. فیلمی هم که الیا کازان بر اساس رمان ساخته، فقط سه فصل اول را دربرمیگیرد و از روی کل کتاب ساخته نشده است.»
این داستان دربارة نابسامانیهای خانوادة «جود» است که از مزرعهشان در اکلاهما رانده میشود و به امید پیدا کردن کار به کالیفرنیا میروند. اما وضع کارگران در آنجا تاسفبار است. مالکان زمینها تصمیم گرفتهاند کشاورزی را مکانیزه کنند و در نتیجه با بولدوزر و تراکتور خانههای کشاورزان را با خاک یکسان میکنند. تنها کسی که در مقابل این بیعدالتی ایستادگی میکند «جیم کیسی»، کشیش، است.
او به خاطر تعهدات اجتماعیاش مبارزه میکند و سرانجام زندانی میشود. در زندان مردم را از مشکلات جامعه آگاه میکند. بعد از مدتی رهبر اعتصابهای کارگری میشود. به علت داشتن آگاهی و مسئولیت اجتماعی مردم فقیر را به زندگی بهتر رهنمون میکند و در این مبارزات کشته میشود. پس از مرگ جیم کیسی، تام جود راهش را دنبال میکند و رهبر مردم محروم و ستمدیده میشود و مظهر مقاومت کارگران محروم در برابر بیعدالتیهای اجتماعی میشود.
برای ساختن یک سرزمین موعود کدام سرزمین میتوانست مناسبتر از آمریکا باشد؟ سرزمینی که دستکاری انسان آن را آلوده نکرده بود. پس آمریکا میتوانست نقش بهشت از دست رفتهی تورات را ایفا کند. بر همین اساس متفکران آمریکایی طرح شخصیتی «آدم»گونه را در ادبیاتشان پی ریختند و این شخصیت سرانجام به آدم آمریکایی معروف شد و در شرق بهشت هم بروز یافت..