- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 178320 - 77/1
- وزن: 4.00kg
شرح مثنوی
نویسنده: مولانا جلاالدین محمد بلخی (مولوی)
به کوشش: علی اصغر حلبی
ناشر: زوار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 2503
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1389 ~ 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سروده های جلال الدین محمد بلخی ، معروف به رومی - ابیات1 تا 4003
مثنوی معنوی کتابی است که زبان از بیان حقیقتش عاجز ماند و قلم تقریر آن نتواند و هیچ شارحی وصف تمام نکات آن نداند. این کتاب مملو از حقایق تعریف ناشدنی و سرشار از دقایق به وصف درنیامدنی است.مثنوی همچون باغی است که وسعتش تا دور و همچون چراغی است روشن و پرنور، باغی که همواره درآن خرمی می بینیم و برای هر یک از دردهای خود گل و گیاهی می چینیم و چراغی که با روشنایی آن راه راست را برمی گزینیم.ضمن تفرج دراین باغ، صدای نی جان را می شنویم که چگونه با آه و ناله شکایت می آغازد و از فراق و جدایی حکایت ها می سازد.
...اجمالي از حيات مولوي، نمونههايي از تاثيرات مثنوي از قرآن و حديث و شعر تازي كه شامل بيست مورد ميشود، ذكر پنجاه مورد از مطالب عارفانه او از آثار مختلفش به ويژه از مثنوي ديوان كبير، و فيه مافيه كه مايه آشنايي با تنوعات انديشه اوست و در شرح ابيات مثنوي نيز دستمايه من بود. بحثي درباره معاشران و نزديكان و خاصان او از قبيل شمس تبريزي، صلاح الدين زركوب قونوي، حسامالدين چلبي و سلطان ولد آوردهام.
در بيان و شرح ايات از ذكر نكات صرفي و نحوي و تشريح مفردات تن نزدهام و اگر اصطلاحات و تعبيرات او را پيشينيان او هم چون قشيري، ابوسعيد ميهني، هجويه، عين القضاه همداني، سنايي و عطار و ابن عربي يا ديگر شاعران به كار بردهاند، از آنها استفاده كردهام. از متون نثر فارسي به ويژه "كيمياي سعادت" غزالي، "كليله و دمنه" نصرالله منشي بهره بردهام و اگر در اين باره از عرفان و فلسفه يوناني و روحي و حتي نوشتههاي نويسندگان بزرگ بعد از او در غرب چيزي مناسب و موافق يافتهام، آوردهام تا به روش شدن مطالب و انديشه مولانا ياري كرده باشم....