دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شرح ماموریت آجودانباشی

شرح ماموریت آجودانباشی
درحال حاضر موجود نمی باشد
شرح ماموریت آجودانباشی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 182291 - 112/8
  • وزن: 1.00kg
0 ریال

شرح ماموریت آجودانباشی

نویسنده: محمد مشیری
ناشر: اشرفی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 521
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1347 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

بانضمام متن سفرنامه عبدالفتاح گرمرودی با حواشی و تعلیقات و فهرستها

یاداشت های روزانه حسین خان نظام‌الدوله؛ در سفارت اطریش، فرانسه، انگلستان

این کتاب شرح ماموریت یکی از رجال ایرانی است که در زمان سلطنت محمد شاه قاجار به انگلستان فرستاده شد شرح ماموریت و مسافرت وی بطور روزانه وبه تفصیل .توسط منشی او میرزا فتاح گرمرودی که معاون ونایب سفارت نیز بوده است بطرز شیوا ومطلوبی نگارش یافته است

آجودان‌باشی، محمدحسین خان(یا حسین خان) مقدم مراغه‌ای ملقب به صاحب اختیار و نظام‌الدوله، نخستین شخصیت نظامی و سیاسی ایران بود که به مقام آجودان‌باشی رسید.

او از اعقاب آقاخان مقدم از امیران مشهور دوره ی صفوی و خواهرزاده ی میرزا جعفر خان مشیرالدوله بود که در زمان فتحعلی شاه وارد دیوان قاجار گردید و در جریان جنگ های ایران و روس، فرماندهی قسمتی از قشون ایران را برعهده داشت و بر اثر خدماتی که در سپاه نایب‌السلطنه انجام داده بود و با مساعدت امیر نظام محمدخان زنگنه به سمت آجودان باشیِ «تمامتِ افواج نظام» برگزیده شد.

موضوع کتاب سفری است که او با عنوان ماموریت از طرف دولت ایران به اروپا و انگلیس داشته است. شرح ماموریت محمد حسین‌خان آجودان‌باشی توسط عبدالفتاح گرومرودی که منشی وی بود، نوشته شده است. این کتاب مشتمل است بر گزارش های گیرایی از منازل عرض راه، اوضاع سیاسی امپراتوری عثمانی، اتریش، انگلیس، فرانسه و فعالیت ها و ماموریت هایی که آجودان‌باشی در هر یک از این کشورها انجام داده است

. این کتاب گزارشهای گیرایی از «منازل عرض راه»، اوضاع سیاسی امپراتوری عثمانی، اتریش، انگلیس و فرانسه، و کارهای آجودان‌باشی در هر یک از این کشورها دارد. محمدحسین خان آجودان‌باشی در 5 شوال 1255 ق، پس از یک سال و 4 ماه وارد تبریز شد و به تهران آمد و از سوی شاه به «نظام‌الدوله» ملقب گردید.

آجودان‌باشی در 1256ق به حکومت یزد گماشته شد و به آبادسازی آن دیار پرداخت و کاریز و آب‌انبار و کاروانسرا پدید آورد. سپس در 1260ق به جای میرزا نبی‌خان قزوینی امیر دیوان، با لقب «صاحب اختیار» به حکومت فارس برگزیده شد و تا در گذشتِ محمدشاه قاجار در آن منطقه فرمانروا بود.

نوشته‌اند که وی در آنجا به برقراری نظم و ایجاد آبادانی فراوان توفیق یافت که از آن جمله بود، کشیدن راه آبی بزرگی به درازای 18 فرسنگ از کوهستانهای ممسنی تا شیراز، که بسیار سود بخش بود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات