دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

شرح اشارات حافظ

شرح اشارات حافظ

نویسنده: علی‌اکبر رزاز
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 368
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب 

معانی برخی ابیات و نکات و اشارات در شعر حافظ

این کتاب حاوی مجموعه مقالاتی است که در آن، اشارات و اصطلاحات ادبی اشعار حافظ بررسی شده است. نویسنده کتاب کوشیده است تا با بهره‌گیری تاریخ عرفان، واژه‌هایی مانند خرقه، پرده، سماع، پیر، کرامات و زهد را تحلیل نماید.

حافظ شاعر عشق است. عشق او به تمام مظاهر افرینش در همه ی غزل هایش پیداست. او به انسان، بزرگی می بخشد و به او می آموزد که دوست داشته باشد. بر زخم ها مرهم می نهد و در سختی ها تسلی بخش است. در مصایب بردباری می آموزد و ما را با سعادت حقیقی یعنی عشق، آشنا می کند. ندای عفو پروردگار را در بیشتر غزلیاتش سر می دهد. به ناامیدان امید می بخشد.

از ویژگی های شیوه حافظ یکی آنست که بی پرده سخن میگوید و عقیده خود را در باب هر چیز یا کس بصراحت بیان میکند و از ریا و رزق و شید که شرک خفی است بیزارست و زهد فروشی را زشت می شمارد و رندی و وارستگی آموختن و کرم کردن را شایسته مقام انسان میداند و به پویندگان طریق حق اندرز می دهد که از کوشش باز نمانند و هیچگاه یاس به دل راه ندهند و دستور استاد مشفق را بجان بشنوند.

غزل حافظ مظهر لطیفترین اندیشه های عرفانیست که در کالبد کلمات روان و شیوا با حسن تالیف و مراعات اسرار فصاحت و بلاغت جلوه خاص یافته است و این گوینده توانا در شیوه غزلسرائی عرفانی از همه معاصران و پیشینیان گوی پیشی ربوده و سبک عراقی را در غزل سرودن باوج کمال رسانده است. صنایع بدیعی بویژه تشبیه و استعاره و ایهام و مراعات نظیر در گفتار حافظ قدرت خیال انگیزی وی را آشکار میسازد.در بلاغت صوفیه، در شعر های ناب ایشان، چه منظوم و چه منثور، محور جمال شناسی، شکستن عرف و عادتهای زبانی است، چه در دایره اصوات و موسیقی و چه در دایره معانی.

تخلص بزرگترین شاعر غزلسرای فارسی «حافظ» است. زیرا پیوند عمیق و شگفت انگیزی با قرآن کریم دارد. حافظ نه تنها حامل کلام خدا، که خود فضیلت بزرگی  است، بلکه از فضیلت مطالعه قرآن نیز برخوردار است. او نه تنها قاری  است، بلکه در تفسیر و تلاوت قرآن نیز سابقه طولانی دارد; یعنی استادی که به جزییات و تفاوت های آنها باخبر باشد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات