- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 179442 - 96/6
- وزن: 1.00kg
شاهنامه و دستور
نویسنده: محمود شفیعی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 537
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
دستور زبان فارسی بر پایه شاهنامه فردوسی و سنجش با سخن گویندگان و نویسندگان پیشین
شاهنامه والاترین و پر ارجترین نوشتهی پارسی و از بزرگترین نوشتههای ادبی جهان است و چون فردوسی بزرگترین چامهسرای ایران و شاهنامه سرآمد دیوانها و ارزندهترین گنجینهی ادب و فرهنگ پارسی است، سزاوار چنان است که شاهنامهی فردوسی از سویههایی چند مانند دانش، تاریخ، واژه، آیین، دین، خوی و خیم، ساز و برگهای بزم و رزم، فرزانگی و از همه برجستهتر دستور زبان پارسی بررسی و پژوهیده شود.
از آنجا که شاهنامه یک شاهکار ادبی نه تنها در ایران بلکه در جهان است، جای تفحص و غور بسیار دارد و غور در آن، جنبه های ناشناخته دیگری از این دریای ادب را نمایان می کند.دکتر محمود شفیعی نیز که از کودکی با شاهکار فردوسی انس داشته و همواره نکات دستوری کتابها را در نظر می گرفته، این بار این اثر جاویدان را با این نگاه، مورد واکاوی قرار داده است. با توجه به گستردگی حیطه کار، مبنای نویسنده تنها بر قاعده های متعارف زبان قرار گرفته.
وی مباحث دستوری را به شیوه «دستور پنج استاد» و بعضا تحقیقات دکتر معین بنا نهاده است. شاهنامه بروخیم، مبنای کار وی بوده و چنانچه از نسخه های دیگر استفاده کرده با علامت اختصاری آن را مشخص کرده است.این کتاب پایاننامهی دکتری زندهیاد محمود شفیعی بوده و بنیاد آن برپایهی دستوری است که پنج تن از استادان دانشگاه تهران در دو پوشینه نوشتهاند.
همچنین او این اثر را با کتاب های دیگر از لحاظ دستوری مقایسه کرده و شاهدهایی از معاصران فردوسی و مشاهیر و نویسندگان نامی در حاشیه کتاب آورده و به این یقین رسیده است که شاهنامه، سنگ بنای دستور زبان فارسی دری است.