- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156653 - 58/5
- وزن: 1.10kg
شاه نامه ها
نویسنده: سیروس شمیسا
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 921
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
یک بخش از رویکرد من به شاهنامه تبدیل داستان (story) به تاریخ (history) یا دست کم یافتن ربطی بین آن دو نفر بوده است. کوروش در سال 530 پیش از میلاد از آمودریا گذشت و به جنگ سکاها رفت. پسر ملکه سکاها کشته شد. خود کوروش نیز پس از سه روز از زخمی که خورده بود در گذشت. این حادثه به نحوی یادآور مرگ اسفندیار در جنگ با رستم سکایی است.
آتوسا بزرگترین دختر کوروش همسر داریوش و مادر خشایار بود که زندگی گشتاسب و اسفندیار را به یاد میآورد. همسر دیگر داریوش آرتیستونه نیز دختر کوروش بود. تالیف این کتاب برای من ادای دینی به فردوسی بزرگ بود که بخشی از عمرم را که در تنهایی و یاس میگذشت با دنیای شاد و پر غرور او گذراندم. من دیگر چندان امیدی به مردم عادی ندارم و امیدم فقط این است که حداقل دانشجویان ادبیات، دنیای شاهنامه را بشناسند.
دنیایی را که در آن هنوز گودرز و طوماس و رستم و رهام و سیاوش و کیخسرو و بهرام گور و بهرام چوبینه و خسرو پرویز زندهاند و دارند در شکوه خود زندگی میکنند. اما اگر دریابند که ما حضور آنان را احساس نمیکنیم، آنان را فراموش کردهایم و دیگر نمیبینم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ نه، هرگز! باید سیاوش را برای همیشه به یاد داشت و گذاشت که به خوابهای ما هم بیاید و نوید پیروزی دهد.
دکتر سیروس شمیسا پژوهشگر ادبی و یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان معاصر، اثری با نام "شاه نامه ها" ارائه کرده که آن را نوعی ادای دین به شخصیت و کار حکیم ابوالقاسم فردوسی می داند. آنچه نویسنده به عنوان نیرو محرکه برای ایجاد این اثر به کار گرفته، جنبه های تاریخی و اساطیری شاهنامه است که به طور واضحی با تاریخ حقیقی ایران ارتباط دارد. در راستای کشف و برقراری این ارتباط، مولف بیان می دارد که بیشتر از چهل سال به تحقیق و پژوهش درباره ی جنبه های مختلف آن پرداخته و این قطعات تاریخی و اجتماعی را همچون تکه های پازل در کنار هم قرار داده است.
تسلط و آگاهی جامع دکتر شمیسا به داستان های شاهنامه و اطلاعات غنی تاریخی ایشان سبب شد تا جرقه ی اولیه ی مقایسه ای میان این داستان ها و آنچه حقیقتا در تاریخ نگاری ها ثبت شده، خورده شود و این استاد بزرگ ادبیات ایران با تالیف کتاب پیش رو، قدم دیگری در جهت شناساندن بهتر این شاهکار ادبی ایران و جهان به مخاطبین و علاقمندان فردوسی بردارد.
نویسنده که تجربه ی زندگی در داستان های شورانگیز و پرغرور شاهنامه را داشته، می خواهد این طعم شیرین را به کام باقی ایرانیان علی الخصوص دانشجویان ادبیات و شاهنامه پژوهان بچشاند و با این شیوه مخاطبان را با کشتی شاهنامه، به اقیانوس پهناور تاریخ ایران زمین رهسپار کند. همانطور که فردوسی روزگاری با سرودن شاهنامه در تلاش بود تا زبان پارسی را احیا کند، اکنون شمیسا که مرید و دوستدار اوست از حربه ی او استفاده می کند تا تاریخ را از دریچه ی شاهنامه زنده کند.