- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187651 - 91/4
- وزن: 1.00kg
شاه طهماسب صفوی
نویسنده: عبدالحسین نوایی
ناشر: ارغوان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 546
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مجموعه اسناد و مکاتبات تاریخی همراه با یادداشتهای تفصیلی
چاپ دیگری از "تذکره شاه طهماسب" حاوی خلاصهای از رویدادهای تاریخی دوران سلطنت شاه طهماسب اول صفوی به ویژه جنگها و روابط با دولت عثمانی است که ظاهرا به قلم خود شاه طهماسب نوشته شده است. کتاب از پیشگفتاری درباره تاریخ صفویان، سرگذشت شاه طهماسب، ویژگیهای اثر حاضر، و نظر مورخان درباره آن نیز برخوردار است. بخش عمده متن اصلی را شرح عزل و نصب حکام و لشکرکشیهای متعدد و مداوم شاه طهماسب به نقاط مختلف برای سرکوب شورشها و تثبیت پایههای سلطنت او تشکیل میدهد.
شاه تهماسب یکم فرزند ارشد شاه اسماعیل یکم و دومین پادشاه از سلسله صفویه بود.او پس از مرگ پدر با آشوب داخلی و حمله ازبکان و عثمانیان مواجه شد که با حسن تدبیر و شجاعت از پس این مشکلات به خوبی بر آمد و دورهای طولانی از صلح و ثبات را برای ایران به ارمغان آورد.وی فردی به شدت متعصب و معتقد به مذهب شیعه دوازده امامی. شاه تهماسب صفوی پادشاهی صاحب کمال و شیفته هنر بود و در هنر خوشنویسی و نقاشی دست داشت. در نقاشی شاگرد استاد سلطان محمد مصور بوده است. هرچند قاضی احمد منشی در کتاب گلستان هنر از هنر تصویرسازی شاه تهماسب مفصل یاد کرده اما اثر چندان ممتازی از او دیده نشده است .
هنگامیکه شاه تهماسب پس از دفع پنجمین فتنه عبید خان ازبک در هرات به سر میبرد و قصد فتح ماورا النهر را داشت خبر ورود سپاهیان عثمانی به آذربایجان به وی رسید.عامل تحریک سلطان عثمانی الامه سلطان تکلو بود.وی که آرزوی وکالت شاه را در سر داشت در پی مغضوب شدن تکلوها از رسیدن به آرزویش به کلی نا امید شد. الامه امیرالامرای آذربایجان بود و در هنگام غیبت شاه طهماسب سلطان سلیمان را تشویق کرد که تا از غیبت شاه استفاده کرده و آذربایجان و بخشهای مرکزی ایران را به سادگی تصرف کند...
فهرست
جلوس بر تخت سلطنت در سن 10 سالگی و در سال 930 ه ق
انتصاب حکام و وزرا و سایر مقالات دیوانی و درباری و نظامی
مقابله با حمله ازبکان
مشاهیر و ناموران که وفات میکنند
اردوکشی مداوم به نقاط مختلف قلمرو صفویان (از افغانستان امروزی و خراسان تا عراق امروزی)
روابط با دولت عثمانی
رویاهای شاه طهماسب واردات و اخلاص او نسبت به علی (ع)
یاغی شدن القاسب میرزا (برادر شاه طهماسب) و پناهنده شدن او به عثمانی