- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 114693 - 40/6
- وزن: 0.10kg
- UPC: 16
شاتوبریان
نویسنده: محمدعلی عظیمی
ناشر: کمیسیون آموزش جمعیت دوستداران فرهنگ فرانسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 53
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1327 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ~ نو
مروری بر کتاب
به مناسبت صدمین سال درگذشت شاتوبریان
فرانسوا رنه دو شاتوبریان (۱۸۴۸–۱۷۶۸میلادی) معروف به شاتوبریان نویسنده، شاعر و سیاستمدار فرانسوی است. او را به عنوان بنیانگذار رمانتیسیسم در ادبیات فرانسه میشناسند. رنه نویسنده و شاعر معروف فرانسه در چهارم سپتامبر ۱۷۶۸ در سن ملو در خانوادهای سرشناس و ثروتمند به دنیا چشم گشود او یکی از درخشان ترین چهرههای ضد انقلاب در فرانسه بود فطرت شاعرانه او در کودکی تحت تاثیر عوامل خاصی مانند "خودداری های اسرارآمیز پدر" و تقدس زیاد از حد مادر و سنتهای خاندان قدیمی و همچنین افسانههای محلی و مظاهر طبیعت بخصوص دریا ظهور کرد او میخواست کشیش بشود بههمین جهت بهمدرسه کشیشان رفت اما پس از چندی منصرف شد او پس از تحصیلات مقدماتی به خدمت ارتش درآمد.
در سال ۱۷۸۸ فرمان عضویت در هنگ (شوالیه های مالتا) را دریافت داشت. او در پاریس با بسیاری از شخصیتهای بزرگ آشنا شد که از همهی آنان خاطراتی در کتابهایش داشته است. در سال ۱۷۹۱ به آمریکا رفت تا در کشف نقاط شمالغربی آن سرزمین شرکت کند و در همان سال با یک دختر هفده ساله ازدواج کرد که ثروت هنگفتی بخانه شوهر آورد.
پس از چندی به انگلستان سفر کرد و او در موقع تبعید در انگلستان یکی از بهترین آثارش را که تصویر زندهای از زندگی سرخپوستان آمریکاست خلق کرد. درآثار شاتو دو چهره بارز و اخلاقی درباره انقلاب بود و او در مورد مذهب آزاداندیش و از مریدان روسو بود. برادرش در سال ۱۷۹۴ بهدار آویخته شد، خواهرش و زنش به زندان افتادند. خواهرش در زندان درگذشت و همهی اینها موجب افسردگی خاطر شدید او شد. او در سال ۱۸۰۰ به پاریس برگشت و جلال مسیحیت را نوشت این اثر یک شاهکار ارزندهی هنری می باشد.
تالیران وزیر خارجه ناپلئون او را در سال ۱۸۰۳ به سمت وابسته سفارت فرانسه در رم منصوب نمود در آنجا مادام دوبسون با او بود و در همین شهر درگذشت. او بزودی پس از مرگ معشوقه از سمت خود کنارهگیری کرد و در سال ۱۸۰۷ از ناپلئون انتقاد شدیدی کرد و او را به نرون تشبیه کرد و در نتیجه روزنامه او توقیف شد. شاتو در سال ۱۸۱۴ آثار سیاسی خود را که بر ضد ناپلئون نوشته انتشار داد لذا لوئی هجدهم او را ارزندهترین مرد معرفی کرد و او را وزیر خارجه نمود. ولی او پس از مدتی با خاندان سلطنتی نیز درافتاد و در سپتامبر ۱۸۱۶ مغضوب واقع شد.
در زمان سلطنت لوئی فیلیپ وی در عین ناامیدی می زیست اثر معروف میلتون شاعر انگلیسی را به نام "بهشت گمشده" در زمان سلطنت لوئی فیلیپ ترجمه نمود و در آخر عمرش خاطرات پس از مرگ را نوشت و به یک ناشری داد که پس از مرگش آن را منتشر کند ولی ناشر در زمان حیاتش آن را منتشر ساخت...