- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161338 - 108/5
- وزن: 0.30kg
سیری در جهان کافکا
نویسنده: سیاوش جمادی
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 336
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 _ 1393 - دوره چاپ: 4 _ 3
مروری بر کتاب
كوبة در خواب نوشین خفتگان را برمیآشوبد و داستانهای كافكا از پس پایان خوش قصههای كهن آغاز میشود. اكنون درهای دوزخِ این قیامت زودرس پیش روی ساكنانش گشوده است. ساكنانی هم زنده و هم مرده، ساكنانی نه این و نه آن. قدر قدرتانی زمینگیر و بیمار. با این همه جهان كافكا، جهان نومیدی نیست، جهانِ جانانهترین نبرد زمان است؛ نبرد با نقابهای كهنه و نو.
هنر كافكا آیینة تمام نمای بحران وجود آدمی در زمانهای است كه ما نیز در آن زندگی میكنیم، و این شناخت او و جهانش را در مرزهای ضرورت جای میدهد. شناختی به دور از تأیید یا تخطئه غرضآلود. «سیری در جهان كافكا» در این مسیر گام برمیدارد.
نویسنده با طرح این مبحث که "در جامعه ما شاید از آن جا که نام کافکا با نام صادق هدایت، که نخستین معرفی کافکا را مدیون او هستیم، پیوند خورده، کافکا به غلط نویسندهای بدآموز و زندگی ستیز معرفی شده است ."... وی در ادامه خاطر نشان میکند" :حال آن که همه کشمکشهای قهرمانان کافکا مطالبه حق زیستن در مامنی حقیقی در جهان است کشمکشی که از پی واقعهای خاص و استثنایی، که قهرمان را از خواب غفلت بیدار میکند، آغاز میشود .
وی با قصد شناخت اندیشههای کافکا موضوعاتی از این دست را در خصوص وی مطرح میسازد" :بیماری و هنر کافکا"، "رئالیسم هویت و غیرت"، "محاکمه : دادگاه ویژه انسانی"، "جنگ نفسانی در جهان کافکا"، "مفهوم تعلیق "و "پیوند هنر و زندگی کافکا ."بخش دوم کتاب نیز "تفسیر دینی جهان کافکا " نام دارد .
نویسنده در کتاب، نتایجی از این قبیل را به دست میدهد . "زبان کافکا، بر خلاف آنچه گفته میشود، چندان غامض نیست، به شرطی که به هر اثر او در قیاس با آثار دیگر و به طور کلی در متن جهان کافکا توجه کنیم، کافکا اساسا نویسندهای ساده نویس است و قالب بیانی او بیشباهت به قالب افسانههای کهن نیست ...نمادهای آثار کافکا اعم از این که شخص، جانور یا مراجعی چون پدر، دادگاه و قصر باشند، کششهای دو سویه و ناهمخوان زندگی درونی قهرمان را به نمایش میگذارند که نه قادر است هم این و هم آن باشد و نه میتواند نه این و نه آن باشد .این کشمکش است که قهرمان را بهرغم تلاشش برای رهایی، که اغلب به پیکار تعبیر میشود، در یافتن مامنی استوار در جهان به شکست میکشاند ...