- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187431 - 89/5
- وزن: 1.50kg
سیری در ادیان جهان
نویسنده: کریستوفر بارتریج
مترجم: عبدالعلی براتی
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 542
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1398 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلدسازی مجدد
مروری بر کتاب
با 300 تصویر و نمودار رنگی - گلاسه
در دنیای کوچک و پیچیدۀ قرن بیست و یکم آگاهی گسترده و فزایندهای نسبت به اهمیت ادیان و باورها به چشم میخورد. این امر با اشتیاق رو به رشد و یقیناً نیاز به دانشی مطمئن و در دسترس همراه بوده است. ادیان نه تنها به پایهریزی تمدنها در سراسر تاریخ یاری رساندهاند، بلکه مناسبات بینالمللی معاصر و رویدادهای پراهمیت دنیای ما را نیز تحت تأثیر قرار دادهاند. صرفنظر از اندیشیدن یا نیندیشیدن به جهانیشدن «بنیادگراییها»، سیاست دینی، ظهور ادیان گوناگون جدید، یا افزایش کثرتگرایی در جوامع ما، شهروند مطلع قرن بیست و یکم نمیتواند از کسب نوعی شناخت در بارۀ باورها و شعایر دینی چشمپوشی کند.
این کتاب مجموعهای است از مدخلهای ژرف، برانگیزنده و قابل فهم بر تاریخ، باورها و شعایر ادیان از دوران پیش از تاریخ تا تحولات قرن بیست و یکم. مقالههای کتاب در عین قابل فهم بودن، دقیق و موثقند، چون نتیجۀ پژوهش گروهی بینالمللی از کارشناسان خبرهاند. افزون بر این، کتاب مزین به تصویرها، عکسها، نقشهها و نمودارهای بسیاری است که ادیان را در معرض دید قرار میدهند. افزون بر پرداختن به ادیان خاص، کتاب در آغاز بخش مهمی دارد در باب مطالعۀ دین که طی آن خواننده با بعضی از اندیشمندان مؤثر در تاریخ مطالعۀ جدید ادیان و برخی مسائل و رویکردهای اساسی در مطالعۀ دین آشنا میشود.
همچنین، فرهنگ اصطلاحات در انتهای کتاب، که بسیاری از خوانندگان آن را بسیار سودمند یافتهاند، کاملاً بهروز شده است. در پایان، بخش اصلی نهایی شامل بحثهایی در بارۀ برخی تحولات در دنیای جدید است مانند ظهور ادیان و کیشهای معنوی جدید، تأثیر پُستمدرنیسم بر تفکر دینی و مباحث مربوط به زوال برخی اشکال دینی که زمانی رایج بودهاند (مانند مسیحیت در دنیای غرب). این مقالهها نیز بر مبنای تازهترین پژوهشها و اندیشهها در حوزههای مربوط نوشته شدهاند و به همین دلیل مقدمههای پراهمیتی برای شناخت دین در دنیای جدید در اختیار خواننده میگذارند.
سیری در ادیان جهان؛ را که شامل مقالاتی پژوهشی به قلم نویسندگان مختلف جهان است میتوان دایرهالمعارفی از ادیان و معنویات دانست. بخشی از کتاب مربوط به ادیان توحیدی و آسمانی است و بخشهای دیگر هم به ادیان دوران باستان در شرق دور، اروپا، ادیان بومی مثلاً در آفریقا، آمریکای جنوبی، هند و چین میپردازد که در بخش ادیان بومی اشاره میشود که اینها بیشتر تفسیر و اندیشه بشری از پدیدههای بیرونی است و بیشتر جنبه بدویت دارد.
سر ویراستار این کتاب پروفسور کریستوفر پارتریج است که جایگاه معتبری در علوم دینی دارد. او که در کالج چستر انگلستان تدریس میکند، این کتاب را با همکاری کارشناسان مطالعات ادیان مختلف جهان تدوین کرده است. ویراست نخست این اثر در سال 1995 و ویراست جدید آن در سال 2005 منتشر شد. ترجمه فارسی کتاب از ویرایش جدید صورت گرفته است و برای علاقمندان به ادیان مختلف در جهان کتاب قابل توجهی خواهد بود.
در پایان هر مبحث، مطلبی از یکی از پیروان آن دین آورده شده است که این افراد فقط پیرو آن دین یا تفکر مذهبی هستند و چهره آکادمیک ندارند. آنها برداشتشان را از دینی که پیرو آن هستند در یک صفحه به زبانی ساده نوشتهاند که این بخش کمک میکند تلقی عمومی از آن دین مشخص شود.نویسندگان مقالات کتاب همگی از استادان و استادیاران دانشگاه و رؤسای انستیتوهای تحقیقاتی در مراکز معتبر علمی و از پژوهشگران برتر جهان هستند و این مقالات حاصل مطالعات چندین ساله آنهاست. قسمت آخر هم به اصطلاحات و اعلام اختصاص یافته که این بخش خودش بسیار کاربردی و مفید است. همچنین کتاب دارای بیش از 300 عکس است که به صورت رنگی و باکیفیت خوب در کتاب چاپ ایران هم آورده شده است.
در دنیای قرن بیست و یکم آگاهی گسترده و فزایندهای نسبت به اهمیت ادیان و باورها به چشم میخورد . ادیان نه تنها به پایهریزی تمدنها در سراسر تاریخ یاری رساندهاند ، بلکه مناسبات بینالملل معاصر و رویدادهای پر اهمیت دنیای ما را نیز تحت تأثیر قرار دادهاند . صرف نظر از اندیشیدن یا نیندیشیدن به جهانی شدن « بنیادگراییها » سیاست دینی ، ظهور ادیان گوناگون جدید ، یا افزایش کثرتگرایی در جوامع ما ، شهروند مطلع قرن بیست و یکم نمیتواند از کسب نوعی شناخت درباره باورها و شعایر دینی چشمپوشی کند .
کتاب حاضر مجموعهای است از مدخلهای ژرف ، برانگیزنده و قابل فهم که از تاریخ و تحولات قرن حاضر و رویدادهای موثق تشکیل شده است . افزون بر این ، کتاب « سیری در ادیان جهان » مزین به تصویرها ، عکسها و نقشهها و نمودارهای بسیاری است که ادیان را در معرض دید قرار میدهد . در نتیجه این کتاب به کسانی که خواهان کسب دانش مقدماتی در حوزه سنن دینی جهان هستند ، کمک شایانی میکند . پروفسور کریستوفر پارتریج سرویراستار این کتاب ، استاد مطالعه ادیان معاصر در کالج چستر انگلستان است . او درباره ادیان و گرایشهای معنوی نو در غرب آثار پژوهشی بسیاری به رشته تحریر درآورده و ویراستار کتابهای دیگری از جمله دایرهالمعارف ادیان جدید ، عرفان در شرق و غرب ، مذاهب یوفو و بنیادگرایی بوده است .