- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 133239 - 96/5
- وزن: 0.60kg
- UPC: 110
سیرت کوروش کبیر
نویسنده: گزنفون
مترجم: وحید مازندرانی
ناشر: دنیای کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 367
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
سیرت کوروش کبیر داستان تاریخی گزنفون، تاریخ نویس یونانی است که باید آن را بیشتر با آثار فلسفی او مانند ممورابیلیا یا آپولوژی سقراط مربوط دانست تا با آثار تاریخی وی. مولف چنان که از عنوان اثر برمی آید نه تنها از تربیت کوروش، بلکه از تمای زندگی شخصیتی بحث می کند که در میان یونانیان، هرودوت و کتسیاس پزشک معاصر گزنفون که در دربار اردشیر زندگی می کرد از او سخن رانده بودند.
کوروش شخصیتی تاریخی بود، و به دوره ای نسبتا دور تعلق داشت و همین امر به گزنفون امکان داد تا کارهای بی شمار و مهم او را به گونه ای آزاد، آرمانی کند و همچون الگوی انسان و پادشاهی معرفی نماید که تحت تاثیر فلسفه سقراطی در آرزوی تحقق آن بود. این اثر علی رغم دقت های تاریخی و جغرافیایی و اطناب برخی از فقرات که هدف آن بیشتر اخلاقی و آموزشی است، موفقیتی شایان در نزد قدما و متاخرین کسب کرد و با توجه به مهارت و آشنایی کامل مولف به موضوعات فنی جنگ، نظر سرداران بی شمار رومی مانند لوکولوس و اسکیپتون را به خود جلب کرد و ماکیاولی در نوشتن زندگی کاستروچو کاستراکانه آن را به عنوان الگوی خود مورد استفاده قرار داد...
این که کوروش بزرگ در نگاه ما و جهانیان برجستهترین شخصیت تاریخ ایران است ، پیش از آن که معطوف به دستاوردهای سیاسی و فتوح نظامی وی باشد ، نخست مبتنی بر منش و روش درخشان و بیبدیل وی در مردمداری و کشورداری است.
چنان که گزنفون مینویسد: پروردگار کوروش را علاوه بر خوی نیک ، روی نیک نیز داده و دل و جانش را به سه ودیعهی والای نوعدوستی ، دانایی ، و نیکی سرشته بود. او در ظفر و پیروزی هیچ مشکلی را طاقتفرسا و هیچ خطری را بزرگ نمیپنداشت و چون از این امتیازات خداداد جهانی و روانی برخوردار بود ، خاطره و نامش تا به امروز در دلهای بیدار مردم روزگار ، پایدار و باقی است.
او میافزاید : کدام وجودی مگر کوروش از راه جنگ و ستیز صاحب امپراتوری بزرگی شده است ولی هنگامی که جان به جان آفرین داد ، همه ملل مغلوب او را پدری محبوب خواندند؟ این عنوانی است که به ولی نعمت میدهند نه به وجودی غاصب.