- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156109 - 86/7
- وزن: 0.30kg
سیرت شخص کامل
نويسنده: استیفن نیل
مترجم : ح. ب. دهقانی تفتی
ناشر: نور جهان
زبان كتاب: فارسی
تعداد صفحه: 133
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1335 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
در مسیحیت به رغم آن که عیسی به پیروانش می گوید که مانند پدر آسمانی شان کامل شوند، اندیشه گناه اولیه انسان، سدّ راه کمال پذیری انسان تلقی می شود.....
فروتنی دو مرحله دارد: مرحله اول آن است که بدانیم بدونخدا هیچ نمیتوانیم کرد، و مرحله دوم آن است که نخواهیم هیچ کاری را بدون خدا انجام دهیم.امّا بزرگترین نمونۀ فروتنی عیسی مسیح است. همان طور که در انجیل یوحنا تأکید بسیار بر الوهیت عیسی میبینم، فروتنی اورا هم میبینم. توجه کنید به این نمونه ها:
یوحنا ۱: ۱-۳ در آغاز کلام بود، کلام با خدا بود و کلام خدا بود. همه چیز بواسطۀ او پدید آمد…
بعد یوحنا معجزات عجیب عیسی را ذکر میکند.
در کنار این همه اقتدار نشان میدهد که عیسی با فروتنی به خدای پدر اشاره میکند. سه بار مکرر میگوید:
– من از خود کاری نمیتوانم کرد ، بلکه بنا بر آنچه میشنوم داوری میکنم. زیرا در پی انجام خواست خود نیستم بلکه انجام خواست فرستنده خود را خواهانم. یوحنا ۵:۲۹-۳۰.
– در باب ۷:۲۸ میفرماید من از جانب خود نیامدهام.
– در آخرین شب، در کوه زیتون، در حالی که در رنجی جانکاه بود، (انجیل متی ۲۲:۴۲) فرمود: ای پدر اگر ارادۀ توست، این جام را از من دور کن؛ اما نه خواست من، بلکه ارادۀتو انجام شود.
در دعای آخر خود (یوحنا باب ۱۷ :۴) میفرماید: کاری را که به من سپردی به کمال رساندم.
– در ۱۲: ۴۹ میفرماید من از جانب خود سخن نگفتهام، بلکه پدری که مرا فرستاد به من فرمان داد که چه بگویم و از چه سخن برانم.
– در دعای ربانی به ما یاد داد تا برای همه چیز به خدا تکیه کنیم و نگاهمان به او باشد.
امّا جایگاه خود را به چنگ نگرفت بلکه خود را خالی کرد.
۲- شخص فروتن ارزش و امنیّت خود را در خدا میشناسد.
– او میداند هر چه دارد، از خدا و فیض اوست و برای همین درگیر آنها نیست و به آنها فخر نمیکند. کلام خدا به ما میگوید که ارزش ما مساوی با خون عیسی مسیح است. او که جایگاه خودش (در صورت خدا بودن) را به چنگ نگرفت بلکه خود را خالی کرد، به خاطرآن خوشی (نجات ما) که در پیش رو داشت. عیسی به خاطر ما که اشرف مخلوقات هستیم مصلوب شد. (رسالۀ فیلیپیان ۲:۵-۹).
آیا ما مثل مسیح میتوانیم از خود آزاد باشیم و دعوت و خوشی خود را در محبت، خدمت و فداشدن و ایثار برای دیگران بیابیم؟
مادر ترزا میگوید من تنها مدادی در دست خدای نویسنده هستم.
از سادوساندرسینگ وقتی از سفر بشارتی دور دنیا برگشته بود، پرسیده شد که آیا از این که میبیند مردم این قدر به او احترام میگذارند، هیچ گاه مغرور میشود؟ پاسخ داد : کرّه الاغی که به اورشلیم میرفت و مردم سر راهش لباسهایشان را پهن کرده و هوشیعانا هوشیعانا میگفتند، میدانست که اینها به خاطر احترام به اونیست بلکه به احترام کسی است که سوار اوست.
نویسنده معروف آمریکایی در دفتر کارش یک تابلوی بزرگی از لاک پشت که روی یک حصار نشسته گذاشته. او میگوید این تصویر به او درس مهمی میدهد، این که هر وقت آن را میبیند میفهمد که کسی به لاک پشت کمک کرده که روی حصار باریک بنشیند، و هر زمان که به خود میگویم عجب شاهکاری کردم، به این لاک پشت نگاه میکنم و به یاد میآورم ک چطور با فیض و کمک خدا اینجا ایستادهام.
۳- شخص فروتن ، توجه ، خدمت و زندگیش نه معطوف به خود بلکه معطوف به دیگران است.
او میداند که تمام توانائیها و پیروزیهایش امانتی در دست خداست. رو به سوی دیگری دارد. دیگران را میبیند و با از خود گذشتگی دیگری را ارج مینهد و خدمت میکند.
در انجیل لوقا ۴: ۱۸-۲۰ عیسی مسیح طومار اشعیای نبی را در کنیسه قرائت کرد و خدمت خود را اعلام کرد: او متوجه مردم بود و به نیازهای آنها رسیدگی میکرد. ما چه؟
در باب ۱۰ مثل سامری نیکو : کاهن و لاوی به ظاهر آن مرد نیمه جان را که به دست راهزنان افتاده و عریان و کتک خورده و زخمی بود دیدند ولی آن قدر مشغول خود بودند که اهمیّتی به این افتاده نکردند. ولی آن سامری، او را دید دلش بر او سوخت و به او رسیدگی کرد. ما چه؟
۴- شخص فروتن تعلیم پذیر است. به دنبال مشورت حکیمانه میرود.
در اعداد ۱۲:۳ هر چند موسی مقتدر بود و نفوذ بسیار داشت ولی درعین حال کاملاّ به خدا اتکاء داشت و لی مشورت پدر زنش را در مورد تقسیم کارها و داوری ها گوش کرد.
۵- شخص فروتن عکسالعمل متفاوتی را به شخص ضعیف و یا خطاکار نشان میدهد.
در انجیل یوحنا باب ۸، ماجرای زنی که در حال زنا گرفته شد. همه او را محکوم کردندو امادۀ سنگسار بودند ولی عیسی رفتاری متفاوت نشان داد. ما چه؟ با کسانی که درگیر ضعف یا مشکل و یا حتی گناه هستند چه برخوردی داریم؟ چه زیبا در متی ۷:۳-۵ میخوانیم که چرا پر کاهی را در چشم برادر میبینی ، ولی ازچوبی که در چشم خود داری غافلی! دررسالۀ غلاطیان ۶:۲ میفرماید : بارهای سنگین یکدیگررا حمل کنیدکه این گونه شریعت مسیح را به جا خواهید آورد.
۶- شخص فروتن نحوه برخورد شخص فروتن با مخالف و حریف خودش
درانجیل متی ۱۸-۱۵-۱۸ و اول پطرس ۴:۴ دو خط مش به ما داده شده : با عصبانیت یا با عقب نشینی برخورد کنیم یا این که با روح محبت حقیقت را بگوییم.
قدمهایی به سوی رویارویی/ درگیری محبتانه:
۱- اول به خودمان نگاه کنیم.
۲- در وقت درست و در جای درست صحبت کنیم.
۳- حقیقت را با محبت بیان کنیم. شخص فروتن این توانایی را دارد که با ملایمت مخالفت خودش را بروز دهد.
۴- در حفظ اتحاد ابتکار عمل دارد و از حق خود میگذردتا تفرقهها و اختلافات را به حد اقل برساند.
پولس رسول در رسالۀ اول قرنتیان ۶:۷-۹ میفرماید: چرا ترجیح نمیدهید مظلوم واقع شوید؟ چرا حاضر نیستید زیان ببینید؟ بر عکس ، خود ظلم میکنیدو به دیگری زیان میرسانید، آن هم به برادران خود. چرا بیشتر مظلوم نمیشوید و چرا بیشتر مغبون نمیگردید ؟
۵- فروتنی در بشارت و در رفتار با غیر مسیحیان. با نرمی و احترام . رسالۀ اول پطرس ۳: ۱۵
دعا کنیم