- موجودی: موجود
- مدل: 202129 - 92/1
- وزن: 1.20kg
سیر حکمت در اروپا
نویسنده: محمدعلی فروغی
ناشر: زوار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 930
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1367 _ 1360 - دوره چاپ: 2 _ 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
و رساله گفتار در روش راه بردن عقل
ملاحظه فرمایید كه در مشرقزمین و ممالك اسلامی از چندین قرن به اینطرف جریان امور معارفی كاملاً مانند اوضاع اسكولاستیك اروپا بوده است و این حالت بیشتر ازاینجهت شگفتآور است كه شرع مقدس اسلام بنیاد احكام و كلیهی امور را بر عقل گذاشته و تعلیمات هیچ حكیم و فیلسوفی را ضروری دین نشمرده است.
با اینهمه، فضلای ما هم جمود و ركورد اصحاب اسكولاستیك را داشتهاند و نتیجه یكسان بوده است و عجیبتر اینكه مردم كشور ما در علم و حكمت نسبت به اروپائیان پیشقدم بودند و مغربیان اسكولاستیك را برچیده، وارد مراحل جدید شده، هفت شهر علم را گشتند و ما هنوز اندر خم یك كوچهایم.»
در همین مقدمه فروغی میگوید که « کوشیدهام تا افكار اروپایی را به شیوهی بیان ایرانی ارائه دهم و اصطلاحاتی را كه در زبان و بیان ما سابقه نداشته است، از نو بسازم. اگر قصوری رفته ما را معذور دارند كه در این راه پیش از ما كسی قدم نگذاشته و جاده كوبیده نشده بود.»
کتاب سیر حکمت در اروپا نخستین بیان دستگاهمند(= سیستماتیک) و بسامان از فلسفه غرب در ایران است. و با آنکه پس از نشر این تصنیف، آثار پرشماری در زمینه فلسفه غرب به زبان فارسی ترجمه یا نوشته شده، سیر حکمت همواره مقام ارجمندش رانگه داشته است.
این ارجمندی برخاسته از دوعلت است:
نخست آنکه نویسنده آن، مرحوم محمد علی فروغی (1321-1257 هـ . ش) بهره ای ژرف و پرمایه از ادب و فرهنگ فارسی داشت و نثری که از قلم او تراویده متنی استوار و سلیس و زیبا است. دوم آنکه نویسنده سیر حکمت متد و متدولوژی اروپایی را آموخته و باادب و فرهنگ و حکمت آن دیارآشنایی نزدیک یافته است.
فهرست
فصل۱: حکمای فرانسه در سده هفدهم
فصل۲: اسپینوزا
فصل۳: لاینیتس
فصل۴: حکمای انگلیس در سده هفدهم