- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 165243 - 65/5
- وزن: 1.00kg
سیر تحلیلی کلام اهل سنت
نویسنده: عبدالله احمدیان
ناشر: احسان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 674
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
سیر تحلیلی کلام اهل سنت از حسن بصری تا شیخ ابوالحسن اشعری
نگارنده در این کتاب ضمن به دست دادن تعریف و تاریخچهای از علم کلام اهل سنت, مهمترین فرقههای (مکاتب) کلامی اهل سنت (ع) یعنی معتزله, اشاعره, و جبریه را معرفی کرده است .برای این منظور, نویسنده ذیل نام هر یک از مکاتب ; آرا, و اندیشههای آنها را شرح داده, سپس در فصلی جداگانه مکاتب مورد نظر را با یک دیگر مقایسه کرده است .
استاد در این کتاب که در زمینه ی علم کلام به رشته ی تحریر درآمده است؛ مطابق با تعریف دانشمندان به معرفی علم کلام پرداخته است و مراتب تطور وتحول این علم را از حیث تاریخی بررسی نموده است. ایشان در تعریف علم کلام اظهار داشته اند: «آگاهی از عقاید و باورهای دین اسلام است، اما نه به گونه ی تقلیدی، بلکه از راه اقامه ی برهان های قاطع و دلایل یقین بخش» تا تبلیغات پوچگرایان شبهه انگیز، به هیچ وجه نتواند در این بخش زیربنایی دین «یعنی عقاید و باورها» کوچکترین تزلزلی ایجاد نماید و جوانان مسلمان را، از فطرت پاک حق گرایی، به مکتب های باطل گرایی بکشاند و همچنین وسوسه های اهریمنی و تحریکات محیط های ناسالم، به هیچ وجه نتواند مردم مسلمان را از ایمان آرام بخش و فضایل اخلاقی و اعمال صالحه و آزادی روح و استقلال تفکر منصرف نماید و آنها را در پرتگاه های اضطراب و وحشت و چاه و چاله های رذایل اخلاقی و فساد عمل و اسارت هوا و عبودیت انسان های دیگر بیندازد.
«علم کلام» طبق تعریف دانشمندان:«آگاهی از عقاید و باورهای دین اسلام است، اما نه به گونه ی تقلیدی، بلکه از راه اقامه ی برهان های قاطع و دلایل یقین بخش.» هدف از طرح مسایل کلامی این است که تبلیغات پوچگریان شبهه انگیز، نتواند در عقاید و باورهای ما تزلزلی ایجاد کند. بلکه پاسخ عقلانی و قانع کننده ای نیز به شبهات مطرح شده ی آنان باشد.
امید است با مطالعه ی این کتاب بتوان زیر بنای عقیده ی سالم و صحیح را پایه گذاری کرد تا جوانان نوباوگان مسلمان از فطرت پاک حق گرا، به سمت مکتب های غیر سالم و منحرف کشیده نشوند و وسوسه های اهریمنی و تحریکات محیط های ناسالم نتواند آنان را از ایمان آرامش بخش و فضایل اخلاقی کمال گرا و آزادی روح و استقلال فکر منحرف؛ و در پرتگاه های اضطراب و وحشت و چاله های رذالت و اسارت هوا و هوس و فساد عمل قرار دهد.
بخشی از کتاب نیز به شرح و تفسیر مباحثی از این قبیل اختصاص دارد :اصول و فروع دین اسلام, اصطلاحات علم کلام, صفات, کلام, تنزیهات و صفات فعلیه, قضا و قدر, مسئله جبر و اختیار, ایمان و آخرت, معاد, ملائکه و نبوت .