دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سیدعلی شایگان ؛ زندگی نامه سیاسی، نوشته ها و سخنرانی ها ؛ دو جلدی

سیدعلی شایگان ؛ زندگی نامه سیاسی، نوشته ها و سخنرانی ها ؛ دو جلدی
درحال حاضر موجود نمی باشد
سیدعلی شایگان ؛ زندگی نامه سیاسی، نوشته ها و سخنرانی ها ؛ دو جلدی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 160398 - 89/6
  • وزن: 1.50kg
0 ریال

سیدعلی شایگان 

نویسنده: احمد شایگان
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1128
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

زندگی نامه ی سیاسی، نوشته ها و سخنرانی ها 

دکتر سیدعلی شایگان از چهره‌های برجسته‌ی نهضت ملی ایران، دولت ملی دکتر مصدق و جریان ملی شدن صنعت نفت بود و نقش مهمی در تاریخ معاصر ایران ایفا کرد. در این کتاب، ما با زندگی‌نامه‌ی سیاسی و دیدگاه‌های این مبارزِ خستگی‌ناپذیرِ راهِ آزادی آشنا می‌شویم که در سراسر عمرِ خود هیچ‌گاه از مبارزه با ارتجاع دست برنداشت، و به‌درستی نمادی از آزادی‌خواهی و دموکرات‌منشی بود. این کتاب در عین حال رگه‌های ناشناخته‌ای از تاریخ معاصر ایران را نیز بر ما آشکار می‌کند.

سید علی شایگان فرزند سید هاشم مولی رهی شیرازی در سال ۱۲۸۰ در شیراز به دنیا آمد.پس از پایان تحصیلات متوسطه مدتی به آموزگاری پرداخت و در ضمن یک دوره کامل فقه و اصول و حکمت را نزد اساتید روز آموخت .بعدها پس از گذراندن دوره مدرسه عالی حقوق به فرانسه رفته و در سال ۱۳۱۳ با اخذ درجه دکترای حقوق به ایران بازگشت و به سمت دانشیاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران رسید و پس از مدتی هم توسط رئیس دانشکده، علامه دهخدا به معاونت دانشکده انتخاب گردید.

او در دولت قوام معاون وزیر فرهنگ شد و بعدها هم در دولت ائتلافی قوام با توده ای هاکه دکتر کشاورز عضو حزب توده ، وزیر شد تا تیرماه ۱۳۲۶ باز هم در این سمت باقی ماند و حتی هنگام برخورد با حزب توده هم وکیل آن‌ها شده بود. او پس از مدتی روابط نزدیکی با مصدق پیدا کرده و از جمله یاران وفادار و نزدیک مصدق شده بود. در مهر ۱۳۲۸ همراه با مصدق در تحصن دربار شرکت کرد و بعد از تشکیل جبهه ملی دبیر جبهه ملی شد .

وی در دانشگاه تهران هم به طور مرتب به روشنگری دانشجویان می‌پرداخت و حتی هنگامی که حکومت وقت هژیر قصد داشت تعهدنامه‌ای از دانشجویان بگیرد تا در سیاست دخالت نکنند، دکتر شایگان نامه سرگشاده آیزنهاور خطاب به دانشجویان آمریکائی را ترجمه و چاپ کرد که دانشجویان را تشویق به مشارکت در امور سیاسی کرده بود و این اقدام او موجب شد که دولت از اخذ تعهدنامه منصرف شود. در انتخابات دوره شانزدهم دکتر شایگان به همراه مصدق به نمایندگی مردم انتخاب شد و تا به آخر به همراه مصدق از آرمان های ملی حمایت می‌کرد. وی عضو هیات خلع ید بوده و در شورای امنیت و دیوان دادگستری لاهه هم از مشاوران اصلی مصدق بود. او در مجلس هفدهم هم از یاران ثابت قدم مصدق بود.

شایگان و حسن صدر و اصغر پارسا در تهیه لایحهٔ دفاعیه ایران در جریان پروندهٔ ایران در مقابل شرکت نفت ایران و انگلیس در دیوان دادگستری بین‌المللی همکاری کردند. از اعضای هیئت نمایندگی ایران در دیوان دادگستری بین‌المللی، آقایان حسین نواب، وزیر مختار ایران در هلند، نصرالله انتظام، اللهیار صالح، علی شایگان، کاظم حسیبی، کریم سنجابی، مظفر بقائی و محمدحسین علی‌آبادی بودند. شایگان از رهبران سیاسی طراز اول ایران و از بنیادگذاران نهضت مقاومت ملی پس از کودتای ۲۸ مرداد بود و از وی به عنوان یکی از بنیان گذاران لایحه‌های دیوان قضائی بین‌الملل یاد می‌شود.

فهرست

 فصل یکم: «کودکی»
فصل دوم: «تحصیل و تدریس»
فصل سوم: «دوران تصدی وزارت فرهنگ»
فصل چهارم: «خاطرات روز به روز »
فصل پنجم: «نهضت ملی شدن نفت 1»
فصل ششم: «نهضت ملی شدن نفت »
فصل هفتم: «کودتای 28 مرداد»
فصل هشتم: «زندان و دفاعیات»
فصل نهم: «تبعید در خارج کشور 1337 تا 1357»
فصل دهم: «قیام 22 بهمن»
پیوست‌های یازده‌گانه‌ی
اسناد تاریخ معاصر ایران
مقالات
سخنرانی‌ها

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات